Greitoji paieška

Baklažanų apkepas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Receptas turintiems polinkį gaminti aštriai ir ne tik.

Gaminimas

Baklažanus susipjaustome išilgai ir juos apibarstome druska iš abiejų pusių bei paliekame pastovėti apie 20 min., kad dingtų jų kartumas (susikaupusius lašelius nušluostome popieriniu rankšluosčiu). Juos apkepiname svieste ir atidedame į šalį.

Įkaitintame aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles, suberiame šakute maigytą faršą, o kepant suberiame prieskonius. Kai faršas apskrunda, suberiame konservuotus pomidorus, čili pipirus ir viską troškiname apie 20-30 min. ant silpnos ugnies, kad išgaruotų skystis. Kai skysčio beveik nelieka, įberiame 1 šaukštą dziūvesėlių.

Padažas: į puodą pilame pieną, į jį įdedame nesmulkintą svogūno galvą ir laukiame, kol užvirs. Šiek tiek pavirus, pieną paliekame ataušti.

Svieste ištirpintus miltus iš lėto pilame į šiek tiek atvėsusį pieną (nepamirškite išimti svogūno) ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Pagal skonį įberiame druskos.

Apkepo sluoksniavimas: į skardą, apibarstytą likusiais džūvesėliais, dedame sluoksnį baklažanų, ant jų užkrečiame mėsos įdaro ir sluoksniuojame taip, kad ant viršaus būtų baklažanai. Apkepą apipilame padažu ir pašauname į 200 laipsnių orkaitę ir kepame 40-50 min., kol viršus gražiai apskrus.

Ingredientai

  • Baklažanai:2-3 vnt.
  • Česnakas:3 skiltelės
  • čili pipiras:1vnt.
  • Džiūvėsėliai:2 šaukštai
  • Jautienos faršas:500 g.
  • Jautienos prieskoniai:pagal skonį
  • Konservuoti pomidorai:500 g.
  • Miltai:2 šaukštai
  • Pienas:400 g.
  • Sviestas:2 šaukštai
  • Svogūnas:2 vnt.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 9 m.
Svečias
Prieš 9 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?