Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Baklažanų apkepas
Aprašymas
Receptas turintiems polinkį gaminti aštriai ir ne tik.
Gaminimas
Baklažanus susipjaustome išilgai ir juos apibarstome druska iš abiejų pusių bei paliekame pastovėti apie 20 min., kad dingtų jų kartumas (susikaupusius lašelius nušluostome popieriniu rankšluosčiu). Juos apkepiname svieste ir atidedame į šalį.
Įkaitintame aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles, suberiame šakute maigytą faršą, o kepant suberiame prieskonius. Kai faršas apskrunda, suberiame konservuotus pomidorus, čili pipirus ir viską troškiname apie 20-30 min. ant silpnos ugnies, kad išgaruotų skystis. Kai skysčio beveik nelieka, įberiame 1 šaukštą dziūvesėlių.
Padažas: į puodą pilame pieną, į jį įdedame nesmulkintą svogūno galvą ir laukiame, kol užvirs. Šiek tiek pavirus, pieną paliekame ataušti.
Svieste ištirpintus miltus iš lėto pilame į šiek tiek atvėsusį pieną (nepamirškite išimti svogūno) ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Pagal skonį įberiame druskos.
Apkepo sluoksniavimas: į skardą, apibarstytą likusiais džūvesėliais, dedame sluoksnį baklažanų, ant jų užkrečiame mėsos įdaro ir sluoksniuojame taip, kad ant viršaus būtų baklažanai. Apkepą apipilame padažu ir pašauname į 200 laipsnių orkaitę ir kepame 40-50 min., kol viršus gražiai apskrus.
Ingredientai
- Baklažanai:2-3 vnt.
- Česnakas:3 skiltelės
- čili pipiras:1vnt.
- Džiūvėsėliai:2 šaukštai
- Jautienos faršas:500 g.
- Jautienos prieskoniai:pagal skonį
- Konservuoti pomidorai:500 g.
- Miltai:2 šaukštai
- Pienas:400 g.
- Sviestas:2 šaukštai
- Svogūnas:2 vnt.
Receptas #8260

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |