Greitoji paieška

Baklažanų apkepas su sūriu

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
4 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Baklažanai labai vertinga ir maistinga daržovė, kuri dera su kitomis daržovėmis ir ypač populiari kepant apkepus.

Gaminimas

Baklažanus supjaustykite išilgai į 4 dalis. Iš abiejų pusių apibarstykite druska.

Paruoštus baklažanus, paslėkite ir taip palaikykite apie 2 val. (kad ištekėtų sultys).

Paruoškite padažą iš pomidorų, česnako ir 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Nuo baklažanų pašalinkite druskos perteklių ir juos sudėkite ant servetėlės, kad visiškai sugertų vandenį.

Atskirame inde sumaišykite miltus bei džiūvėsius. Atskirai gerai išplakite kiaušinius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite gerai miltuose ir kiaušinyje išmirkytus baklažanus.

Paskui apkeptus baklažanus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.

Kepimo indo apačioje supilkite pomidorų padažą. Ant viršaus išdėliokite apie 1/3 baklažanų, o ant jų - 1/2 mozzarrela sūrio. Tada užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu (apie 1/3 ) ir užberkite 0,5 šaukšto baziliko. Toliau dėkite antrą sluoksnį - baklažanai, pomidorų padažas, likusi mozzarrella, tarkuotas fermentinis sūris bei likęs bazilikas. Trečias - likę baklažanai, pomidorų padažas, viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepkite orkaitėje apie 30 min.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?