Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Baklažanų apkepas su sūriu
Aprašymas
Baklažanai labai vertinga ir maistinga daržovė, kuri dera su kitomis daržovėmis ir ypač populiari kepant apkepus.
Gaminimas
Baklažanus supjaustykite išilgai į 4 dalis. Iš abiejų pusių apibarstykite druska.
Paruoštus baklažanus, paslėkite ir taip palaikykite apie 2 val. (kad ištekėtų sultys).
Paruoškite padažą iš pomidorų, česnako ir 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Nuo baklažanų pašalinkite druskos perteklių ir juos sudėkite ant servetėlės, kad visiškai sugertų vandenį.
Atskirame inde sumaišykite miltus bei džiūvėsius. Atskirai gerai išplakite kiaušinius.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite gerai miltuose ir kiaušinyje išmirkytus baklažanus.
Paskui apkeptus baklažanus sudėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.
Kepimo indo apačioje supilkite pomidorų padažą. Ant viršaus išdėliokite apie 1/3 baklažanų, o ant jų - 1/2 mozzarrela sūrio. Tada užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu (apie 1/3 ) ir užberkite 0,5 šaukšto baziliko. Toliau dėkite antrą sluoksnį - baklažanai, pomidorų padažas, likusi mozzarrella, tarkuotas fermentinis sūris bei likęs bazilikas. Trečias - likę baklažanai, pomidorų padažas, viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepkite orkaitėje apie 30 min.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus:truputis
- Baklažanai:2 vnt.
- Bazilikas:1 šaukštas
- Česnakas:1 skiltelė
- Druska:pagal skonį
- Džiūvėsiai:1/2 stiklinės
- Fermentinis sūris:1 stiklinė
- Kiaušiniai:4 vnt.
- Miltai:1/2 stiklinės
- mozzarela:100 g.
- Pipirai:pagal skonį
- Pomidorai:2 vnt.
Receptas #8019

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |