Brokolių apkepas
Aprašymas
Vegetariškas brokolių ir makaronų apkepas su sūriu.
Gaminimas
Keptuvėje užvirinkite pieną kartu su lauro lapais bei smulkiai pjaustytu česnaku. Kai užvirs, nukelkite puodą nuo viryklės.
Makaronus virkite pasūdytame vandenyje, o kai iki jų išvirimo liks maždaug kelios minutės - sudėkite žiedynais išskirstytą brokolį. Pavirkite 2-5 min. Po to nukoškite vandenį.
Pieną supilkite į ąsotį, o keptuvėje išlydykite sviestą ir subėrę miltus, pakepkite apie 1-2 min. Po truputį pilkite pieną atgal į keptuvę ir nuolat maišykite. Nuolatos maišydami virkite, kol padažas pradės tirštėti.
Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite muškatą, garstyčias, smulkintas petražoles, 3/4 tarkuoto fermentinio sūrio bei kitus Jūsų mėgstamus prieskonius. Galiausiai sudėkite brokolius su makaronais ir viską išmaišykite.
Paruoštą masę sudėkite į vieną didelį arba atskirus kepimo indelius.
Kepkite 30-40 min. karštoje orkaitėje, o prieš galą pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir dar šiek tiek palaikykite, kol pradės lydytis sūris.
Ingredientai
- Brokoliai:350 g.
- Česnakas:2 skiltelės
- Fermentinis sūris:200 g.
- Garstyčios:1 šaukštelis
- Lauro lapai:2 vnt.
- Makaronai:500 g.
- Miltai:75 g.
- Muskatas:truputis
- Petražolės:sauja
- Pienas:1 l.
- Sviestas:75 g.
Receptas #8216

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |