Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Bulvių ir špinatų apkepas
Aprašymas
Vegetariškas, bet labai sotus patiekalas visiems :)
Gaminimas
Į keptuvę supilkite grietinėlę, sudėkite visus žalumynus bei smulkintą česnaką ir kaitinkite iki užvirimo. Tada nukelkite nuo ugnies, pagal skonį įberkite druskos ir kitų prieskonių.
Šaldytus špinatus sudėkite į kiaurasamtį ir užpilkite verdančiu vandeniu ir kelioms minutėms palikite, kad nuvarvėtų vanduo. Kiek įmanoma rankomis nuspauskite skystį ir špinatus pabarstykite druska bei pipirais.
Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir sudėkite pusę griežinėliais pjaustytų bulvių. Tada dėkite sluoksnį špinatų, o ant viršaus - bulves. Ant viršaus užpilkite paruoštą grietinėlės padažą (nepamirškite išimti žalumynų bei česnako) ir užtarkuokite fermentinio sūrio.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min.
Ingredientai
- Bulvės:850 g.
- Česnakas:1 skiltelė
- Druska:pagal skonį
- Fermentinis sūris:30 g.
- Grietinėlė:300 ml.
- Pipirai:pagal skonį
- Rozmarinas:truputis
- Špinatai:250 g.
- Sviestas:truputis
Receptas #8221

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Viskas labai puikiai gavosi. Dariau pagal receptuką (nors dažniausiai mėgstu eksperimentuot..). Kepiau 40 min. - puikiai iškepė. Čia pirklauso nuo to, kokio storio griežinėliais supjaustysite bulves. Skanu!
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |