Greitoji paieška

Jautienos apkepas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 10 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Užpilti vyną, pabarstyti paprika. Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais. Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną. Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st. vandens, pasūdyti ir virti 10 min. Papriką išvalyti, supjaustyti juostelėmis, o keletą juostelių – nedideliais kubeliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Baklažaną ir cukinijas nulupti ir supjaustyti griežinėliais apkepinti juos aliejuje. Galiausiai pabarstyti druska ir pipirais. Formą ištepti riebalais. Ryžius nusunkti, sumaišyti su daržovėmis bei mėsa ir sudėti į formą. Petražoles susmulkinti. Grietinę sumaišyti su krakmolu, sudėti pusę kiekio žalumynų, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Greitinės padažą užpilti ant apkepo ir pabarstyti fermentiniu sūriu. Kepti 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekti pabarsčius likusiais žalumynais.

Ingredientai

  • Aliejus:4 šaukštai
  • Baklažanai:2 vnt. (maži)
  • Cukinijos:2 vnt.
  • Druska:pagal skonį
  • Fermentinis sūris:150 g. (tarkuotas)
  • Grietinė:1 stiklinė
  • Jautiena:600 g. (liesa)
  • Krakmolas:2 šaukštai
  • Petražolės:1/2 ryšelio
  • Pipirai:pagal skonį
  • Pomidorai:2 vnt.
  • Pomidorų tyrė:2 šaukštai
  • Raudonasis vynas:1/2 stiklinės
  • Raudonosios paprikos:1 vnt.
  • Ryžiai:200 g.
  • švelni paprika:1 šaukštelis (malta)
  • Svogūnai:1 vnt.
  • žaliosios paprikos:1 vnt.
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?