Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Jautienos apkepas
Gaminimas
Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Užpilti vyną, pabarstyti paprika. Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais. Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną. Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st. vandens, pasūdyti ir virti 10 min. Papriką išvalyti, supjaustyti juostelėmis, o keletą juostelių – nedideliais kubeliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Baklažaną ir cukinijas nulupti ir supjaustyti griežinėliais apkepinti juos aliejuje. Galiausiai pabarstyti druska ir pipirais. Formą ištepti riebalais. Ryžius nusunkti, sumaišyti su daržovėmis bei mėsa ir sudėti į formą. Petražoles susmulkinti. Grietinę sumaišyti su krakmolu, sudėti pusę kiekio žalumynų, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Greitinės padažą užpilti ant apkepo ir pabarstyti fermentiniu sūriu. Kepti 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekti pabarsčius likusiais žalumynais.
Ingredientai
- Aliejus:4 šaukštai
- Baklažanai:2 vnt. (maži)
- Cukinijos:2 vnt.
- Druska:pagal skonį
- Fermentinis sūris:150 g. (tarkuotas)
- Grietinė:1 stiklinė
- Jautiena:600 g. (liesa)
- Krakmolas:2 šaukštai
- Petražolės:1/2 ryšelio
- Pipirai:pagal skonį
- Pomidorai:2 vnt.
- Pomidorų tyrė:2 šaukštai
- Raudonasis vynas:1/2 stiklinės
- Raudonosios paprikos:1 vnt.
- Ryžiai:200 g.
- švelni paprika:1 šaukštelis (malta)
- Svogūnai:1 vnt.
- žaliosios paprikos:1 vnt.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |