Lietinių apkepas
Gaminimas
Iš miltų, druskos, 0,25 l. pieno ir 2 kiaušinių išplakama lietinių tešla. Įkaitinta keptuvė ištepama aliejumi ir joje iškepami ploni lietiniai.
Apkepo forma ištepama aliejumi, dugnas išklojamas plonais lietiniais, jie aptepami įdaru ir apšlakstomi pomidorų pasta.
Įdarui virta rūkyta arba troškinta mėsa supjaustoma kubeliais, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiamas tarkuotas sūris, prieskoniai ir smulkintos petražolės arba svogūnų laiškai.
Apkepo formoje sluoksniuojami lietiniai ir įdaras. Viršutinis sluoksnis - lietinių. Truputį pakaitinama orkaitėje. Paskui užpilama su pienu (0,25 l.) išplaktais kiaušiniais (2 vnt.), apšlakstoma riebalais, apibarstoma tarkuotu sūriu ir kepama orkaitėje, kol susidaro plutelė.
Prieš tiekiant apibarstoma smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Ingredientai
- Aliejus:truputis
- Citrinos sultys:truputis
- Druska:pagal skonį
- Fermentinis sūris:150 g.
- Kiaušiniai:4 vnt.
- Lašinukai:40 g.
- Mėsa:150 g.
- Miltai:150 g.
- Petražolės:pagal skonį
- Pienas:0,5 l.
- Pipirai:pagal skonį
- Pomidorų pasta:4 šaukštai
- Svogūnas:1 vnt.
Receptas #7674

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |