Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Ryžių apkepas
Aprašymas
Aros kon kamarones - ryžių apkepas - tautinis Kubos patiekalas.
Gaminimas
Ryžiai išverdami, perplaunami šiltu vandeniu, nusausinami, supilami į aliejumi išteptą formą, gerai uždengiami ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje.
Smulkiai supjaustyti svogūnai, petražolės, sukapotas česnakas truputį pakepinami aliejuje, paskui į juos suberiamas smulkiai supjaustytas saldusis pipiras, viskas gerai išmaišoma ir dar 5 min. pakepinama ant nedidelės ugnies.
Karis sumaišomas su miltais, suberiamas į pakepintas daržoves, įpilama 1/4 l. vandens ar sultinio, supilamos 1/2 citrinos sultys. Padažas verdamas ant nedidelės ugnies dar 10 min. Pagardinamas druska, juodaisiais ir raudonaisiais pipirais.
Langustai nuvalomi, užpilami 1 - 1,5 l. pasūdyto verdančio vandens ir kartu su smulkiai supjaustytais prieskoniniai žalumynais sriubai 20 - 30 min. paverdami. Paskui langustų mėsa supjaustoma ir kartu su krabais dar keletą min. patroškinama susidariusiame padaže.
Ryžių apkepas išimamas iš formos, ant jo sudėliojama langustų mėsa bei krabai. Viskas užpilama padažu.
Ingredientai
Receptas #6696
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |