Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Saldus ryžių apkepas su obuoliais
Aprašymas
Saldus ryžių apkepas patiks ir mažiems ir dideliems.
Gaminimas
Šiltu vandeniu nuplauti ryžiai užpilami verdančiu vandeniu ir 3 minutes pavirus nusunkiami.
Tada užpilami verdančiu pienu, įberiama cinamono, druskos ir verdami apie 15 minučių ant mažos ugnies uždengtame puode.
Obuoliai stambiai sutarkuojami ir sumaišomi su ryžiais bei grietine.
Sviestas, išsuktas su cukrumi ir kiaušinių tryniais, sumaišomas su ryžiais ir išplaktais kiaušinių baltymais.
Viskas sukrečiama į išteptą riebalais, džiūvėsėliais pabarstytą formą ir kepama karštoje orkaitėje
Ingredientai
- Cinamonas:truputis
- Druska:pagal skonį
- Džiūvėsėliai:formai apibarstyti
- Grietinė:stiklinė
- Kiaušiniai:2-3 vnt.
- Miltinis cukrus:nepilna stiklinė
- Obuoliai:5-6 vnt.
- Pienas:1,5 stiklinės
- Ryžiai:stiklinė
- Sviestas:3 šaukštai
Receptas #7765

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
mane šio recepto pamokino Vokietijoje, tai kepiau 170 temperatūroje virš pusvalandžio
Turėtų būti lengvas ir skanus desertas, šiandien pabandysiu pasigaminti. Tik, kaip ir neretame recepte pamirštama parašyti kokios temperatūros orkaitėje ir kiek laiko kepti...
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |