Tortilija
Aprašymas
Vegetariškas tortilijos receptas.
Gaminimas
Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus rapsų aliejaus. Sudėkite tortilijas ir virkite vos 2-3 sekundes ir abiejų pusių, kad tortilijos lengvai apskrustų ir taptų minkštesnės.
Paruoštas tortilijas sudėkite ant servetėlės, kad sugertų šiek tiek riebalų.
Į tą pačią keptuvę sudėkite kapotus svogūnus bei česnaką, supilkite salsos padažą (jį galite pasagaminti ir patys. Reikia konservuotų pomidorų, svogūno, čili pipirų, šiek tiek aliejaus ir acto), 3 šaukštus pomidorų padažo išmaišykite stiklinėje vandens ir supilkite į keptuvę. Taip pat sudėkite konservuotus pomidorus. Paragaukite, jei jums pasirodys per daug aštru, galite pagardinti šaukšteliu cukraus.
Dėkite tortiliją, o ant jos viršaus - sutarkuotą sūrį. Tada jas suvyniokite ir dėkite į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo indą. Baigę darbą su tortilijomis, supilkite paruoštą padažą. Jei jo yra per mažai, tuomet įpilkite šiek tiek vandens. Viršų apibarstykite likusiu sūriu.
Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. (kol išsilydys sūris).
Ant viršaus galite užbarstyti kalendros ir uždėti grietinės. Patiekite su Ledkalnio salotomis, kurias prieš tai reiktų pagardinti actu ir druska.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus:truputis
- Česnakas:1 vnt.
- Fermentinis sūris:200 g.
- Grietinė:200 g.
- Kalendra:pagal skonį
- Konservuoti pomidorai:1 indelis
- ledkalnio salotos:1/2 vnt.
- Pomidorų padažas:3 šaukštai
- rapsų aliejus:truputis
- salsos padažas:1 stiklinė
- Svogūnas:1 vnt.
- Tortilijos:12 vnt.
- Vanduo:1 stiklinė
Receptas #8000

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |