Vištienos apkepas
Gaminimas
Kiaulieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, iš vištų kulšelių išimti kaulus. Keptuvėje įkaitinti aliejų, išlydyti sviestą ir pakepinti paruoštą mėsą (apie 5 min.). Bulves supjaustyti plonais griežinėliais, svogūnus - žiedeliais. Pusę bulvių griežinėlių išdėlioti apkepo indo dugne, ant jų sudėti pusę svogūnų žiedelių, įmesti porą čiobrelių šakelių, pasūdyti, pagardinti pipirais. Paskleisti visą mėsą, sudėti likusius svogūnus, čiobrelių šakeles, ant viršaus - likusias bulves, vėl pasūdyti, pagardinti pipirais. Galiausiai supilti sultinį. Indą uždengti dangčiu arba aliuminio folijos lakštu ir 150C karštumo orkaitėje kepti maždaug 2 val. Orkaitės karštį padidinti iki 200C, atidengti apkepo indą ir kepti dar apie 30 min., kol apkepo viršus dailiai apskrus.
Ingredientai
- Alyvų aliejus:1 šaukštas
- Bulvės:1 kg. (miltingų)
- Čiobreliai :kelios šakelės
- Druska:pagal skonį
- Kiauliena:400 g. (neriebios)
- Malti juodieji pipirai:pagal skonį
- Sviestas:1 šaukštas
- Svogūnai:2 vnt.
- Vištienos sultinys:600 ml
- vištos kulšelės:8 vnt.
Receptas #5703

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |