Paruošiamas per: 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Skanūs mieliniai blynai su uogomis.
Vietoj grietinės galima naudoti jogurtą.
Dubenėlyje sumaišoma: išsijoti miltai su druska, sutrupintos mielės, cukrus, kiaušinis, prieskoniai, pašildytas pienas, aliejus, kiaušinių tryniai užmaišoma be gumuliukų tešla. Dubenėlis uždengiamas ir šiltai padedamas, kad tešla pakiltų.
Blynai kepami įkaitintoje keptuvėje, išteptoje riebalais. Tešla į keptuvę dedama šaukštu 1/2 cm storio sluoksniu, kad blynai gerai apkeptų iš abiejų pusių. Iškepę dedami į virš vandens vonelės laikomą puodą, kad būtų purūs ir karšti.
Prieš tiekiant apibarstoma mėlynėmis, tarkuota varške, cukrumi ir puošiama plakta grietinėle.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |