Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tradiciniai lietiniai (pagal Ernestą ir Ievą)
Aprašymas
Lietiniai pagal senovinį receptą :). Atsimenu jį nuo vaikystės. Šis receptas eina iš kartos į kartą ir aš tuo labai džiaugiuosi. Savo vaikus taip pat išmokysiu šio recepto:). Dėmesio - iš pateiktų ingredientų kiekio gaunasi apie 15 lietinių.
Gaminimas
Tešla: į pieną įmuškite kiaušinius ir po truputį pilant miltus maišykite, kad neliktų gumulėlių (tešla turi būti skystoka). Paruošę tešlą, įkaitinkite keptuvę ir patepkite lašiniais visą keptuvės plotą. Tada pilkite vieną samtį tešlos ir greitai paskirstykite po visą keptuvę .Kepkite kelias minutes, kol lietinis iškeps.
Įdaras: dideliame puode užvirkite maždaug pusę puodo vandens ir įdėkite plaučius bei vištų arba kalakutų širdeles. Virkite daugiau nei valandą (beverdant plaučiai pučiasi taip kad atsargiai ). Išvirę nusausinkite ir atvėsinkite.
Svogūnus susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.Plaučius, širdeles ir apkepintus svogūnus sumalkite malimo mašinėle.
Visą gautą masę suberkite į didelę keptuvę ir įpilkite aliejaus bei vandens, troškinkite apie 15 min. (aliejaus reiks maždaug 5 šaukštų). Masė turi gautis drėgnoka.
Kai masė paruošta ir atvėsinta, imkite blyną ir įdėkite apie porą šaukštų įdaro, suvyniokite lietinį.Kepkite arba orkaitėje, arba keptuvėje (orkaitėje apie 30 min. į skardą įpylus šaukštą aliejaus ir truputį vandens, o keptuvėje, kol apkeps iš abiejų pusių ir paruduos.
Kepant orkaitėje galima daryti grietinėlės, vandens ir prieskonių padažą, bet čia jau nuo Jūsų fantazijos priklauso.
Skanaus.
Ingredientai
Receptas #8160

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |