Greitoji paieška

Tradiciniai lietiniai (pagal Ernestą ir Ievą)

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 0 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(4 žvaigždutės; balsavo: 3)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
12 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Lietiniai pagal senovinį receptą :). Atsimenu jį nuo vaikystės. Šis receptas eina iš kartos į kartą ir aš tuo labai džiaugiuosi. Savo vaikus taip pat išmokysiu šio recepto:). Dėmesio - iš pateiktų ingredientų kiekio gaunasi apie 15 lietinių.

Gaminimas

Tešla: į pieną įmuškite kiaušinius ir po truputį pilant miltus maišykite, kad neliktų gumulėlių (tešla turi būti skystoka). Paruošę tešlą, įkaitinkite keptuvę ir patepkite lašiniais visą keptuvės plotą. Tada pilkite vieną samtį tešlos ir greitai paskirstykite po visą keptuvę .Kepkite kelias minutes, kol lietinis iškeps.

Įdaras: dideliame puode užvirkite maždaug pusę puodo vandens ir įdėkite plaučius bei vištų arba kalakutų širdeles. Virkite daugiau nei valandą (beverdant plaučiai pučiasi taip kad atsargiai ). Išvirę nusausinkite ir atvėsinkite.

Svogūnus susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.Plaučius, širdeles ir apkepintus svogūnus sumalkite malimo mašinėle.

Visą gautą masę suberkite į didelę keptuvę ir įpilkite aliejaus bei vandens, troškinkite apie 15 min. (aliejaus reiks maždaug 5 šaukštų). Masė turi gautis drėgnoka.

Kai masė paruošta ir atvėsinta, imkite blyną ir įdėkite apie porą šaukštų įdaro, suvyniokite lietinį.Kepkite arba orkaitėje, arba keptuvėje (orkaitėje apie 30 min. į skardą įpylus šaukštą aliejaus ir truputį vandens, o keptuvėje, kol apkeps iš abiejų pusių ir paruduos.

Kepant orkaitėje galima daryti grietinėlės, vandens ir prieskonių padažą, bet čia jau nuo Jūsų fantazijos priklauso.

Skanaus.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Vesta
Prieš 12 m.
Grupė:
Įvertino:

nu seimyna, laukiam sekanciu receptu :DD

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?