Daržovių ragu
Aprašymas
Daržovių ragu ispaniškai (Olla podrida)
Gaminimas
Turkiškus žirnius iš vakaro pamerkti sūdytame vandenyje. Dideliame puode užvirinti vandenį, sudėti mėsa, suberti žirnius. Pavirti 15-20 min; pasūdyti. Pamažu sudėti daržoves tokia tvarka: nuplautą ir supjaustyta į keturias dalis kopūstą, nuluptas ropes, gabaliukais supjaustytą moliūgą, per pusę perpjautus pomidorus, batatus ir šparagines pupeles.
Virti pusantro valandos.
Paruošti prieskonius sultiniui: į grūstuvėlį sudėti nuluptus česnakus, kmynus, kelias šafrano šakeles ir truputį kalendrų; viską sutrinti. Gautą masę supilti į sultinį.
Ant stalo mėsa tiekti kartu su daržovėmis.
Ingredientai
- Česnakai:10 g.
- Druska:pagal skonį
- jautienos krūtininė:400 g.
- kalendros:truputis
- Kiaulienos nugarinė:500 g.
- Kmynai:4 g.
- Kopūstas:1 vnt. (nedidelis)
- Kumpis:300 g.
- Moliūgas:150 g.
- Pomidorai:200 g.
- ropės:150 g.
- šafranai:truputis
- saldieji batatai:200 g.
- Šparaginės pupelės:100 g.
- Vanduo:3,5-4 l
- Višta:1/4 vnt.
- žirniai (turkiški):300 g.
Receptas #6265

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Labai lengvai pagaminamas, bet kaip tokį jovalą patiekti į stalą, kaip jį valgyti. Mėsos gabalai, kopūstas gabalais.
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |