Graikiški baklažanai
Gaminimas
Baklažanus nuplauti, išimti kotus, nenuluptus supjaustyti išilgai 1 cm storio juostelėmis. Sudėti į indą, pabarstyti druska ir palaikyti 1,5-2 valandas. Tada baklažanus nuvarvinti ir nusausinti švariu audeklu.
Mėsą (jautieną, kiaulieną, veršieną) sumalti, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir 4 g. česnakų. Pabarstyti druska, pipirais ir kvapiosiomis žolėmis (rozmarinais ir raudonėliais).
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti baklažanų juosteles. Į kepimui skirtą indą, ištrintą česnaku, pakaitomis dėti sluoksnį baklažanų, sluoksnį mėsos, sluoksnį nuluptų, išvalytų ir mažais gabaliukais supjaustytų pomidorų. Paskutinis sluoksnis turi būti pomidorų. Ant viršaus užpilti 2 arba 3 šaukštus aliejaus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje valandą arba pusantros.
Patiekalas valgomas karštas arba šaltas.
Ingredientai
Receptas #6362

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |