Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Graikiški baklažanai
Gaminimas
Baklažanus nuplauti, išimti kotus, nenuluptus supjaustyti išilgai 1 cm storio juostelėmis. Sudėti į indą, pabarstyti druska ir palaikyti 1,5-2 valandas. Tada baklažanus nuvarvinti ir nusausinti švariu audeklu.
Mėsą (jautieną, kiaulieną, veršieną) sumalti, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir 4 g. česnakų. Pabarstyti druska, pipirais ir kvapiosiomis žolėmis (rozmarinais ir raudonėliais).
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti baklažanų juosteles. Į kepimui skirtą indą, ištrintą česnaku, pakaitomis dėti sluoksnį baklažanų, sluoksnį mėsos, sluoksnį nuluptų, išvalytų ir mažais gabaliukais supjaustytų pomidorų. Paskutinis sluoksnis turi būti pomidorų. Ant viršaus užpilti 2 arba 3 šaukštus aliejaus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje valandą arba pusantros.
Patiekalas valgomas karštas arba šaltas.
Ingredientai
Receptas #6362
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |