Greitoji paieška

Graikiški baklažanai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Baklažanus nuplauti, išimti kotus, nenuluptus supjaustyti išilgai 1 cm storio juostelėmis. Sudėti į indą, pabarstyti druska ir palaikyti 1,5-2 valandas. Tada baklažanus nuvarvinti ir nusausinti švariu audeklu.

Mėsą (jautieną, kiaulieną, veršieną) sumalti, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir 4 g. česnakų. Pabarstyti druska, pipirais ir kvapiosiomis žolėmis (rozmarinais ir raudonėliais).

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti baklažanų juosteles. Į kepimui skirtą indą, ištrintą česnaku, pakaitomis dėti sluoksnį baklažanų, sluoksnį mėsos, sluoksnį nuluptų, išvalytų ir mažais gabaliukais supjaustytų pomidorų. Paskutinis sluoksnis turi būti pomidorų. Ant viršaus užpilti 2 arba 3 šaukštus aliejaus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje valandą arba pusantros.

Patiekalas valgomas karštas arba šaltas.

Ingredientai

  • Aliejus:150 g.
  • Baklažanai:6 vnt.
  • Česnakai:5 g.
  • Čiobreliai :truputis
  • Druska:pagal skonį
  • Mėsa:400 g.
  • Petražolės:truputis
  • Pipirai:pagal skonį
  • Pomidorai:600 g.
  • Raudonėlis:truputis
  • Rozmarinas:truputis
  • Svogūnai:60 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 5 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 5 m.
Svečias
Prieš 5 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?