Greitoji paieška

Graikiški baklažanai

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Baklažanus nuplauti, išimti kotus, nenuluptus supjaustyti išilgai 1 cm storio juostelėmis. Sudėti į indą, pabarstyti druska ir palaikyti 1,5-2 valandas. Tada baklažanus nuvarvinti ir nusausinti švariu audeklu.

Mėsą (jautieną, kiaulieną, veršieną) sumalti, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus ir 4 g. česnakų. Pabarstyti druska, pipirais ir kvapiosiomis žolėmis (rozmarinais ir raudonėliais).

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti baklažanų juosteles. Į kepimui skirtą indą, ištrintą česnaku, pakaitomis dėti sluoksnį baklažanų, sluoksnį mėsos, sluoksnį nuluptų, išvalytų ir mažais gabaliukais supjaustytų pomidorų. Paskutinis sluoksnis turi būti pomidorų. Ant viršaus užpilti 2 arba 3 šaukštus aliejaus. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje valandą arba pusantros.

Patiekalas valgomas karštas arba šaltas.

Ingredientai

  • Aliejus:150 g.
  • Baklažanai:6 vnt.
  • Česnakai:5 g.
  • Čiobreliai :truputis
  • Druska:pagal skonį
  • Mėsa:400 g.
  • Petražolės:truputis
  • Pipirai:pagal skonį
  • Pomidorai:600 g.
  • Raudonėlis:truputis
  • Rozmarinas:truputis
  • Svogūnai:60 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?