Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Turkiški kopūstai
Aprašymas
Troškintas įdarytas kopūstas pagal turkišką receptą.
Gaminimas
Kopūstas nuplaunamas, įleidžiamas į verdantį vandenį ir jame 10 min. palaikomas, paskui ištraukiamas ir nusausinamas. Gūžės lapus praskleidus, išpjaunamas kotas. Gūžė prikemšamo įdaro, kuris paruošiamas šitaip: mėsmale sumalta mėsa sumaišoma su piene išmirkyta, nuspausta pyrago rieke, smulkiai supjaustytais lašinukais, stambiai supjaustytais, šaukšte riebalų pakepintais svogūnais (2 galvos), druska ir pipirais.
Likusieji riebalai sudedami į puodą ir ištirpinami. Ant puodo dugno padedama didelis lašinukų griežinėlis, o ant jo - įdaryta kopūsto gūžė. Įpilama mėsos sultinio, sudedama morkos, likusieji svogūnai (perpjauti į 4 dalis), įberiama smulkiai supjaustytų prieskoninių žalumynų sriubai, druskos ir pipirų, puodas uždengiamas dangčiu ir užkaičiamas ant didelės ugnies. Skysčiui užvirus, ugnis sumažinama.
Kopūstas troškinamas 2 val. Jei reikia skysčio perteklius nugarinamas. Norint likusį padažą galima sutirštinti.
Ištroškintas kopūstas patiekiamas į stalą, kur padalijamas į 4 dalis. Prie jo tinka virtos bulvės arba biri ryžių košė.
Ingredientai
Receptas #6639
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |