Turkiški kopūstai
Aprašymas
Troškintas įdarytas kopūstas pagal turkišką receptą.
Gaminimas
Kopūstas nuplaunamas, įleidžiamas į verdantį vandenį ir jame 10 min. palaikomas, paskui ištraukiamas ir nusausinamas. Gūžės lapus praskleidus, išpjaunamas kotas. Gūžė prikemšamo įdaro, kuris paruošiamas šitaip: mėsmale sumalta mėsa sumaišoma su piene išmirkyta, nuspausta pyrago rieke, smulkiai supjaustytais lašinukais, stambiai supjaustytais, šaukšte riebalų pakepintais svogūnais (2 galvos), druska ir pipirais.
Likusieji riebalai sudedami į puodą ir ištirpinami. Ant puodo dugno padedama didelis lašinukų griežinėlis, o ant jo - įdaryta kopūsto gūžė. Įpilama mėsos sultinio, sudedama morkos, likusieji svogūnai (perpjauti į 4 dalis), įberiama smulkiai supjaustytų prieskoninių žalumynų sriubai, druskos ir pipirų, puodas uždengiamas dangčiu ir užkaičiamas ant didelės ugnies. Skysčiui užvirus, ugnis sumažinama.
Kopūstas troškinamas 2 val. Jei reikia skysčio perteklius nugarinamas. Norint likusį padažą galima sutirštinti.
Ištroškintas kopūstas patiekiamas į stalą, kur padalijamas į 4 dalis. Prie jo tinka virtos bulvės arba biri ryžių košė.
Ingredientai
Receptas #6639

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |
Prieš 9 m. |
Svečias |