Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Aguonų vyniotinis
Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite mielinę tešlą, palikite kilti, kol tūris padvigubės. Pakilusią tešlą gerai perminkykite, kad išeitų oras. Įdarui sumaišykite aguonas, cukrų, susmulkintas vaisių cukatas, razinas, tarkuotą džiūvėsį bei kiaušinį (jei didelis, dėkite 1/2). Iškočiokite iš tešlos stačiakampį tešlos lakštą ir užtepkite įdarą. Kraštus palikite tuščius. Suvyniokite vyniotinį, pradėdami nuo ilgesnės kraštinės. Galus šiek tiek užlenkite. Vyniotinį padėkite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi, uždenkite skepetaite ir palaikykite 15-25 min., kad iškiltų. Prieš kepdami labai aštriu peiliu keletą kartų įpjaukite įstrižai. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 40-45 min. 200ºC temperatūroje. Praėjus 20 min., temperatūrą sumažinkite iki 185ºC. Iškepusį ir atvėsusį vyniotinį apliekite cukriniu glajumi bei apibarstykite smulkintais riešutais.
Ingredientai
- Aguonos:200 g. (nuplikytos ir sumaltos, įdarui)
- Citrinų esencija:šlakelis (tešlai)
- Cukrus:170 g. (70g. tešlai, 100g. įdarui)
- Džiūvėsiai:1 gabaliukas (įdarui)
- Kiaušiniai:2 vnt. (1 tešlai, 1 įdarui)
- Kiaušinio baltymai:0,5 kiaušinio (glajui)
- Mielės:30 g. (tešlai)
- Migdolai:50 g. (kapotų, tešlai)
- Miltai:500 g.
- Miltinis cukrus:1 stiklinė (glajui)
- Pienas:125 ml (šiltas, tešlai)
- Pistacijos:10 vnt. (kapotos, tinka ir lazdyno riešutai, papuošimui)
- Razinos:50 g. (pamirkytos rome arba konjake, įdarui)
- Sviestas:100 g. (kambario temperatūros, tešlai)
Receptas #5701
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |