Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Grietininė boba
Gaminimas
Sviestą išsukite iki baltumo, nenustodami sukti muškite po vieną trynius, tada suberkite cukrų, grietinę, šaukšte šilto vandens išleistas mieles, susmulkintus migdolus. Gerai išmaišę, po truputį berkite miltus ir išminkykite tešlą. Baltymus išplakite iki kietų putų ir atsargiai sumaišykite su tešla. Pilkite tešlą į riebalais išteptą formą, užtieskite rankšluosčiu, o pakilusią, šaukite į orkaitę. Kepkite 170 laipsnių C orkaitėje apie valandą. Patikrinti, ar boba iškepė, galite įsmeigdami į ją medinį pagaliuką: jei boba iškepusi, jis liks sausas. Iš formos išimkite šiek tiek prašalusią ir iš karto puoškite glajumi. Glajui kiaušinio baltymą kietai išplakite su cukraus pudra. Jei masė per skysta, įberkite dar cukraus pudros, jei per kieta - įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Galima glajų dažyti maistiniais dažais, kakava arba uogiene.
Ingredientai
- Cukraus pudra:120 g. (glajui)
- Cukrus:1/3 stiklinės
- Grietinė:3/4 stiklinės
- Kiaušiniai:8 vnt.
- Kiaušinio baltymas:1 vnt. (glajui)
- Mielės:1 šaukštelis (sausų)
- Migdolai:5-6 vnt.
- Miltai:2 stiklinės
- Sviestas:100 g.

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |