Sluoksniuotos bandelės
Gaminimas
Į dalį pašildyto pieno (50 g.) sudėkite mieles, 1/3 cukraus ir maždaug 15 min. pastatykite šiltai parūgti. Po to suberkite druską, miltus, likusį cukrų, supilkite pieną, įmuškite kiaušinį ir užmaišykite tešlą. Baigiant maišyti, supilkite ištirpintą sviestą (60 g.). Užminkykite tešlą ir 50 min. laikykite šiltai, kad parūgtų. Po to atšaldykite, iškočiokite 1,5 cm. storio sluoksniu, 2/3 padenkite suminkštintu sviestu ir neišteptą trečdalį užlenkite ant išteptosios sviestu pusės. Likusį kraštą, išteptą sviestu, užlenkite ant viršaus; taip išeis 3 - jų tešlos sluoksnių, pateptų sviestu, juosta, kurią vėl sulankstykite tris kartus ir atšaldykite. Tešlą šaldykite ir kočiokite tris kartus.
Galutinai paruoštą tešlą iškočiokite 1 cm. storio sluoksniu, supjaustykite 9 cm. pločio juostomis, vėliau juostas supjaustykite kvadratėliais, kurių kampus viršuje suspauskite. Keletą minučių palaikykite ant stalo siūle į apačią, po to sudėkite į skardą siūlėmis į viršų. 20 - 35 min. leiskite bandelėms pakilti ir kepkite 12 - 15 min. maždaug 230 - 250 laipsnių temperatūroje.
Iškeptas ir atvėsusias bandeles apibarstykite miltiniu cukrumi.
Ingredientai
Receptas #7580

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |