Varškės spurgos
Gaminimas
Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške. Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome. Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome. Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas. Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė. Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė. Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios. Išgriebti. Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra.
Ingredientai
- Aliejus:1/2 l
- Cukraus pudra:(apibarstymui)
- Cukrus:1/2 stiklinės
- Grietinė:1/2 stiklinės
- Kepimo milteliai:2 šaukšteliai
- Kiaušiniai:3 vnt.
- Miltai:3 stiklinės
- Vanilinis cukrus:1 pakelis
- Varškė:500 g.

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Labai skanios spurgos, aliejaus nepritrauke, o kokios purios. Niam niam... :)
Spurgos isejo labai skanios, vidus gerai iskepe. Puikus receptas. Aciu:)
Labai gerai pasisekė iškepti. Spurgytės nepritraukė aliejaus ir tikrai buvo skanios
Naujausi receptai
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |
Prieš 7 m. |
Svečias |