Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Medaus pyragas
Aprašymas
Graikiškas medaus pyrago receptas.
Gaminimas
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir apelsino žievelę.
Atskirame inde kartu išsukite sviestą su 150 g. cukraus iki vientisos masės. Muškite po vieną kiaušinį ir nuolatos maišykite. Išsuktą masę sukrėskite į miltus, tuo pačiu supilkite pieną ir išmaišykite tešlą. Kai gerai išmaišysite, sudėkite kapotus graikinius riešutus.
Paruoštą masę sukrėskite į miltais pabarstytą kepimo formą ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje (peilis turi likti švarus).
Leiskite pyragui 15 min,. atvėsti. Tada supjaustykite gabalais.
Medaus glajus: keptuvėje sumaišykite medų, 200 g. cukraus ir vandenį. Virkite 5 min. Tada supilkite citrinos sultis ir dar pavirkite 2 min.
Paruoštą medaus glajų pilkite ant iškepto, atvėsusio pyrago.
Ingredientai
- apelsino žievelė:1 šaukštelis
- Cinamonas:1/2 šaukštelio
- Citrinos sultys:1 šaukštelis
- Cukrus:350 g.
- Druska:1/4 šaukštelio
- Graikiniai riešutai:125 g.
- Kepimo milteliai:1,5 šaukštelio
- Kiaušiniai:3 vnt.
- Medus:350 g.
- Miltai:125 g.
- Pienas:60 ml.
- Sviestas:170 g.
- Vanduo:175 ml.
Receptas #8140

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |