Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Obuolių Pyragas
Aprašymas
Mano močiutės obuolių pyrago receptas. Patariu naudoti saldžius alyvinius obuolius arba šiek tiek rūgštesnius kitokius (tuomet aš dedu truputį daugiau
Gaminimas
Obuoliai nuplaunami, suvilgomi vandeniu, iškepami orkaitėje, ataušinami ir pertrinami per sietelį.
Į tyrę pridedame cukraus ir paverdame iki kol masė sutirštės.
Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir dedame į karštą obuolių tyrę, gerai išmaišome.
Kepimo formą ar skardą ištepame sviestu, sudedame obuolių masę padarant kaupą ant viršaus.
Popieriniu vamzdeliu viršų papuošiame raštais ir kepame orkaitėje 10-15 minučių. Pyragas turėtų padidėti maždaug dvigubai.
Apibarstome miltiniu cukrumi (cukraus pudra), atskirai patiekiame pieną ar grietinėlę.
Taip pat be proto skanu su ledais ;)
Skanaus!
Įsidėkite mane į draugus, savo receptų knygoje pateiksiu daugiau gerų, skanių visiems žinomų patiekalų receptų.
Ingredientai
- Cukrus:35 g.
- Grietinėlė:jeigu nėra pieno
- Kiaušinis:3 vnt.
- Miltinis cukrus:5 g.
- Obuoliai:52 g.
- Pienas:150 g.
- Sviestas:2 g.
Receptas #5902
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Įdomiai rašomi receptai- truputį to, truputį to....Receptuose paprastai nurodomas kiekis, o čia nieko nesuprasi...
Ne ant visu orkaiciu yra termometras. Jeigu teko kada gaminti tai piragus iki 300 laipsniu temperaturoj reikia kept. Dazniausiai apie 200. O bendrai snekant tai temperatura nebent itakos kiek laiko keps turi, tikrint peiliu ir sakute reikia.
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |