Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Plokštainis su varške
Gaminimas
200 g. sviesto išsukama iki baltumo. Atskirai ištrinami 2 kiaušiniai su 100 g. cukraus ir sumaišomi su sviestu bei grietine. Subėrus miltus, sodą bei citrinos žievelę, šaltoje patalpoje užminkoma tešla ir, pridengus rankšluosčiu, paliekama 1 val. , kad sustingtų.
3/4 tešlos iškočiojama 1/2 cm. storio sluoksniu, įklojama į skardą ir kepama krosnyje, kol tešlos paviršius pageltonuoja. Tuo tarpu paruošiama varškė.
Įdaras: 2 kiaušiniai ištrinami su 100 g. cukraus ir 50 g. sviesto. Varškė atskirai ištrinama pro sietelį, kad nebūtų jokių trupinėlių. Paskui sumaišoma su kiaušiniais ir gerai išsukama. Baigiant sukti, sudedamos razinos ir vanilinis cukrus.
Paruošta varškės masė užtepama ant apkepintos tešlos plonus sluoksniu. Viršus papuošiamas tos pašios tešlos pynelėmis, patepamas kiaušiniu, ir kepama 20-30 min. karštoje krosnyje.
Varškę galima tepti ir ant neapkeptos tešlos.
Ingredientai
- Citrinos žievelė:truputis
- Cukrus:200 g.
- Grietinė:2 šaukštai
- Kiaušiniai:4 vnt.
- Miltai:500 g.
- Razinos:100 g.
- Soda:5 g.
- Sviestas:250 g.
- Vanilinis cukrus:1 pakelis
- Varškė:700 g.
Receptas #7428
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |