Greitoji paieška

Raguotis (bankuchenas)

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 4 val. 10 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 5)
5 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
11 foto
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Šakotis yra Lietuvos pyragų karalius. Tinkamai iškepus, jis yra minkštas ir aromatingas bei ilgai išlieka skanus. Nors ir reikia įdėti nemažai darbo, tačiau skonis atperka visą vargą ;)

Gaminimas

600 g. sviesto išsukama iki baltumo, toliau sukant, dedama 1 trynys, šaukštas cukraus, šaukštas miltų. Pasukus apie 5 min. , vėl dedama trynys, šaukštas cukraus, šaukštas miltų. Taip sukama, kol sudedami visi tryniai. Sukama šaltoje patalpoje, kad neišsiskirtų sviestas. Kai sukti pasidaro sunkiau, po truputį pilama grietinėlės. Prieš pat kepant į tešlą sudedami išplakti baltymai ir atsargiai išmaišoma.

Raguočiui iškepti reikia krosnies, specialaus volo, gerų malkų (beržinių, uosinių ar alksninių). Volas aptempiamas drobiniu maišeliu, kuris gerai aptepamas lydytu sviestu, o volo kraštai - ruginių miltų tešla (kad nesudegtų maišelis). Volas pastatomas prie pat krosnies, ir kai įkaista, ant jo mediniu šaukštu pilama tešla. Iš pradžių išpilami ruožai, kur pasidarys ragai. Pilant tešlą, volas sukamas liepsnos pusėn.

Raguotis paprastai kepamas dviese: vienas suka volą, kitas - pila tešlą.

Ingredientai

Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

venata
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

tai neimanoma pasidaryt namu salygose

Almina
Prieš 9 m.
Grupė:
Įvertino:

Na tai anmu salygomis apie sakoti galima tik pasvajoti...:(

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?