Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Raguotis (bankuchenas)
Aprašymas
Šakotis yra Lietuvos pyragų karalius. Tinkamai iškepus, jis yra minkštas ir aromatingas bei ilgai išlieka skanus. Nors ir reikia įdėti nemažai darbo, tačiau skonis atperka visą vargą ;)
Gaminimas
600 g. sviesto išsukama iki baltumo, toliau sukant, dedama 1 trynys, šaukštas cukraus, šaukštas miltų. Pasukus apie 5 min. , vėl dedama trynys, šaukštas cukraus, šaukštas miltų. Taip sukama, kol sudedami visi tryniai. Sukama šaltoje patalpoje, kad neišsiskirtų sviestas. Kai sukti pasidaro sunkiau, po truputį pilama grietinėlės. Prieš pat kepant į tešlą sudedami išplakti baltymai ir atsargiai išmaišoma.
Raguočiui iškepti reikia krosnies, specialaus volo, gerų malkų (beržinių, uosinių ar alksninių). Volas aptempiamas drobiniu maišeliu, kuris gerai aptepamas lydytu sviestu, o volo kraštai - ruginių miltų tešla (kad nesudegtų maišelis). Volas pastatomas prie pat krosnies, ir kai įkaista, ant jo mediniu šaukštu pilama tešla. Iš pradžių išpilami ruožai, kur pasidarys ragai. Pilant tešlą, volas sukamas liepsnos pusėn.
Raguotis paprastai kepamas dviese: vienas suka volą, kitas - pila tešlą.
Ingredientai
- Cukrus:600 g.
- Grietinėlė:1 stiklinė
- Kiaušiniai:30 vnt.
- Miltai:600 g.
- Sviestas:670 g.
Receptas #6371
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |