Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Spanguolių ir mėlynių pyragas
Gaminimas
Valandą prieš gaminimą susmulkiname gabaliukais sviestą ir dedame į šaldytuvą. Taip pat stiklinę su vandeniu, bei riebalus (vietoj riebalų galima naudoti tą patį sviestą arba margariną). Tam kad viskas atšaltų.
Tešlai: sumaišome miltus su arbatiniu šaukšteliu druskos ir dviem arbatiniais šaukšteliais cukraus. Įdėkite sviestą, maišykite ir trinkite kol viskas išsimaišys ir pavirs viena pusiau biria mase.
Įdėkite grietinę ir du valguomuosius šaukštus šalto ledinio vandens. Truputi pamaišykite ir Išminkykite tešlą. Suformuokite kamuolį :) Kamuolį truputį pavoliokite miltuose, suplokite į maždaug 2,5-3 cm storio paplotį. Perpjaukite į dvi lygias dalis, įviniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Laikykite mažiausiai 30 min., o geriausia palikti nakčiai.
Išplakite puse apelsino su mikseriu arba smulkiai sutrinkite. Apelsino nulupti ar išimti sėklų nereikia. Padėkite į šoną.
Didelėje padažų keptuvėje sumaišykite spanguoles, mėlynes, sutrintą apelsiną, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, stiklinę cukraus. Palengva viską užvirinkite, nuolat pamaišydami. Užtruks apie 5 min, masė sutirštės, o cukrus ištirps. Padėkite į šalį, atvėsti.
Į orkaitę įdėkitekepimo skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
Dabar pradedame gaminti pyragą :) Paimkite vieną tešlos dalį, suformuokite apskritimą (apie 25 cm. skersmens), viską darykite ant miltuoto paviršiaus :) Iškočiokite. Suvyniokite į ritinėlį ir išviniokite ant kepimo formos, truputėlį spustelkite kad priglustu prie kepimo formos.
Iš antros tešlos dalies suformuokite 30 cm (šiek tiek didesnį apskritimą), iškočiokite. Jeigu reikia pridėkite miltų.
Ant pirmos tešlos dėkite, kuri kepimo skardoje per vidurį su šaukštu dėkite įdarą. Ištepkite visą paviršių lygiai, truputėli palikite krastus, kad būtų galima užspausti kampus.
Dėkite ant viršaus antrą didesnį tešlos pagrindą truputi spustelkite, iš kraštų peiliu atsargiai nuimkite įdaro perteklių, užspauskite kampelius. Pyragą keliose vietose įpjaukite tam, kad kepant išeitų garai.
Ant kepimo skardos orkaitėje padėkite kepimo popieriaus ir ant viršaus statykite kepimo formą su pyragu.
Kepkite apie 50 min, kuomet pluta pasidarys aukso spalvos :)
Patiekite kambario temperatūros. Apibarstykite cukraus pudra, užpilkite pora valgomųjų šaukštu pieno. Galima kartu su ledais.
Receptų knyga linki jums skanaus!
Ingredientai
Receptas #5618

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |