Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Sūrio ir svogūnų pyragas
Gaminimas
Ištirpinkite 50 g. sviesto ir jame apkepkite smulkintus svogūnus. Palikite atvėsti.
Atvėsusius svogūnus sumaišykite su tarkuotu sūriu (naudokite Cheddar sūrį), 2 kiaušiniais, grietine. Pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Tešlą išmaišykite rankomis.
Likusį sviestą pašildykite kartu su pienu ir supilkite į miltuose padarytą duobutę. Greitai išmaišykite tešlą.
Miltų tešlą padalykite į dvi dalis (viena dalis turi būti šiek tiek didesnė už kitą).
Didesnę tešlos dalį gražiai išklokite kepimo formoje. Ant tešlos dėkite paruoštą įdarą. Kitą tešlos dalį gražiai iškočiokite ir dėkite ant viršaus. Gražiai apspauskite kraštus, kad nelįstų įdaras.
Paruoštą kepimui pyragą aptepkite kiaušinio baltymu ir viduryje padarykite nedidelę skylutę.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50-60 min., kol gražiai paruduos ir pro skylutę pradės veržtis sūris.
Ingredientai
- Druska:pagal skonį
- Fermentinis sūris:800 g.
- Grietinė:5 šaukštai
- Kiaušiniai:3 vnt.
- Miltai:675 g.
- Pienas:250 ml.
- Pipirai:pagal skonį
- Sviestas:300 g.
- Svogūnai:2 vnt.
Receptas #8141

Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |