Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Velykinis pyragas
Gaminimas
Receptas dviems pyragams. Į ištirpdytus riebalus įpilkite pieno. Ištirpinkite mieles, įberkite druskos, įmaišykite su cukrumi išplaktą kiaušinį. Pridėkite 5 minutes konjake pamirkytų razinų ir slyvų. Įmaišykite cukatų, susmulkintų migdolų, prieskonių. Dalimis įmaišykite miltus. Suminkykite elastingą tešlą, ją apdenkite ir kildinkite 30 minučių. Orkaitę ikaitinkite iki 200 C temperaturos. Dar kartą išminkykite tešlą (jeigu reikia, pridekite miltu). Padalinkite ją i dvi dalis ir sudekite i riebalais pateptas formas (24 cm skersmens su nuimamais krašteliais). Tešlai formose leiskite pakilti dar 15-20 minučių. Aštriu peiliu įpjaukite kryželį (iškeptą pyragą supjausto pagal šias linijas). Aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite migdolais. Kepkite 30-35 minutes. Jeigu paviršius per daug paruduos, pyragus uždenkite aliuminio folija.
Ingredientai
- Anyžinės ožiažolės:1 šaukštelis (maltų)
- Cinamonas:1 šaukštelis
- Citrinų žievelės:1 šaukštas (susmulkintos)
- Cukatai:50 g.
- Cukrus:1 stiklinė
- Druska:1 šaukštelis
- Džiovintos slyvos:4-5 vnt. (susmulkintos)
- Kiaušiniai:2 vnt. (1 suplaktas aptepimui)
- Konjakas:0,5 stiklinės
- Kvietiniai miltai:8 stiklinės
- Mielės:50 g.
- Migdolai:100 g. (susmulkinti)
- Pienas:2,5 stiklinės
- Razinos:1 stiklinė
- Sviestas:125 g.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |