Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Apelsininis tortas
Gaminimas
Kremui: 250g cukraus, 250g migdolų, citrinų sulčių, 2-3 apelsinų žievelių. Glajui: kiaušinio baltymo, 250g cukraus pudros, arako aliejaus. Apelsinus mirkyti vandenyje 2-3val. Paskui dėti į puodą, įpilti vandens, uždengti ir virti, kol žievelės suminkštės. Apelsinus nusunkti, ataušinti, nulupti žieveles, ištrinti sėklas. Apelsinus pusvalandį trinti, įberiant cukraus pudros, maltų migdolų ir sudedant kiaušinių trynius. Įberti susmulkintą vieno apelsino žievelę, krakmolą ir plaktus baltymus. Iš šios tešlos iškepti 2 vienodus blynus. Cukrų kremui užpilti trupučiu vandens ir išvirti sirupą, ataušinti, suberti maltus migdolus, įpilti citrinos sulčių, smulkintą kito apelsino žievelę ir užvirti. Tešlos blynus pertepti šiuo kremu, o torto viršų patepti glajumi (gerai išmaišyti visus glajaus produktus).
Ingredientai
- Apelsinai:2 vnt.
- Apelsinų žievelės:2-3 apelsinų
- Arako aliejus:
- Citrinų sultys:2 šaukštai
- Cukraus pudra:750 g.
- Kiaušiniai:9 vnt.
- Kiaušinių baltymai:1 vnt.
- Krakmolas:2-3 šaukšteliai
- Migdolai:500 g.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |