Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Amerikietiškas citrininis tortas.
Iš miltų, druskos, kėlimo miltelių, margarino ir vandens užminkoma tešla. Ji 1 val. laikoma šaltai, paskui plonai iškočiojama. Gautas lakštas įdedamas į formą, kraštai užlenkiami į viršų. Kepama orkaitėje 20 - 25 min. , kol lakštas tampa šviesiai rudas.
Kremas: tryniai ir cukrus išplakami garo vonioje, supilamos 3 citrinų sultys, 1 - 2 citrinų žievelės, krakmolas ir viskas smarkiai plakama, kol pasidaro gana tirštas kremas. Jis supilamas ant iškepusio atvėsusio lakšto. Viršus aptepamas su 2 šaukštais miltinio cukraus išplaktais baltymais.
Tortas įkišamas į karštą orkaitę ir joje 8 - 10 min. palaikomas. Jį galima papuošti grietinėlės kremu arba plakta grietine.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |