Greitoji paieška

Citrininis tortas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 10 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Angliškas citrininis tortas. Nesudėtingas ir greitas paruošimas. Išmėginkit ;).

Gaminimas

Tešla: ant miltuotos lentos iškočioti trapią tešlą iš 250 g. miltų, 125 g. sviesto arba margarino, žiupsnelio druskos ir trupučio vandens 0,5 cm. storumo sluoksniu. Tešlą ištiesti torto formoje, uždengti sviestiniu popieriumi ir ant viršaus užmesti sausų pupelių arba mažų akmenukų, kad tešla neišsipūstų. 10 min. kepti karštoje, vėliau 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Kol tešla keps, paruošti kremą.

Kremas: verdančiame vandenyje pamirkyti tarkuotas citrinų žieves. Dubenyje sumaišyti 60 g. miltų su citrinų sultimis, po to supilti šiltą citrinuotą vandenį. Šį mišinį užvirinti ir gerai maišant virti 5 - 6 min. Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti cukrų, ištrintą su kiaušiniais (tryniais). Šitą kremą uždėti ant gražiai apkepusios tešlos.

Morengas: 2 kaiušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Įmaišyti cukraus pudrą. Tortą puošti šia mase ir konservuotų vyšnių puselėmis (vyšnios nebūtinos). Kelioms minutėms įkišti į orkaitę, kad morengas pagelstų.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?