Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Citrininis tortas
Gaminimas
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sukame su puse kiekio cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus, kol masė tampa puri, balta ir vienalytė. Baltymus plakame su likusiu cukrumi, kol masė tampa standi, ir iš lėto sumaišome su tryniais Miltus išmaišome su krakmolu. Paskui pamažu įmaišome į kiaušinių masę. Paruoštą masę supilame į torto formą, pateptą riebalais, ir kepame 25 minutes į 75° C karštumo orkaitėje. Biskvitą išimame, ataušiname formoje ir padedame pastovėti šaltai 2 valandas. Biskvitą perpjauname skersai per pusę. Ant vieno biskvito papločio užtepame trečdalį grietinėlės kremo. Uždedame antrąjį paplotį, kiek paspaudžiame. Kremu gražiai aptepame paviršių ir šonus. Likusį kremą sudedame į konditerinį švirkštą ir papuošiame tortą. Padedame pastovėti šaltai valandą. Grietinėlę išplakame su standikliu, pakeliu vanilinio cukraus ir miltiniu cukrumi. Įmaišome citrinų sultis ir likerį. Citrinų griežinėlius išverdame sirupe. Nuvarviname ir padžioviname orkaitėje ir puošiame tortą.
Ingredientai
- Citrinos griežinėliai:2 vnt.
- Citrinų likeris:2 šaukštai
- Citrinų sultys:2 šaukštai
- Cukraus sirupas:150 ml
- Cukrus:80 g.
- Grietinėlė:500 ml
- Grietinėlės standiklis:2 pakeliai
- Kiaušiniai:3 vnt.
- Krakmolas:40 g.
- Miltai:40 g.
- Miltinis cukrus:40 g.
- Vanilinis cukrus:2 pakeliai
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |