Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Duoninis tortas
Gaminimas
Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmolu, sumaišytu su paliktais trupiniais. Paruošta tešla supilama į sviestu išteptą pergamentu išklotą formą ir 40 min. kepama vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje. Tada siūlu horizontaliai perpjaunama į 3 papločius, kurie sudrėkinami stipria, citrina parūgštinta, pasaldyta ir aviečių sultimis paskaninta arbata. Po to papločiai pertepami kremu ir porą valandų palaikomi paslėgti. Tada nulyginami šonai, aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais. Viršus puošiamas glajumi ir vaisių cukrinukais arba kremu pro švirkštą. Kremui vanduo (arba pienas) užvirinamas su cukrumi ir juo užplikomi truputyje vandens išleisti miltai. Supilama vėl į puodą ir užvirinama. Sviestas su vaniliniu cukrumi ištrinamas iki baltumo, į jį dalimis pilamas atšaldytas sirupas ir sukama, kol pasidaro purus kremas. Puošimui į kremą dėl spalvos dedama deginto cukraus arba kakavos. Glajui cukrus ir vanduo virinama uždengtame puode, kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia. Tada skubiai supilama pusė citrinos sulčių, puodelis uždengiamas ir skubiai atšaldomas šaltame vandenyje. Paskui sirupas supilamas į dubenėlį ir sukama mediniu šaukštu, kol pasidarys baltas. Tada supilamos likusios citrinos sultys. Paruoštu glajumi aptepamas torto paviršius, paliekama, kad sustingtų, ir puošiama.
Ingredientai
- Bulvių krakmolas:40 g.
- Citrinų sultys:1/2 citrinos (arba citrinų rūgšties)
- Cukrus:700 g. (200 g. kremui, 200 g. glajui)
- Grietinėlė:3 šaukštai
- Juodos duonos džiūvėsėliai:1 stiklinė
- Kakava:1 šaukštelis
- Kiaušiniai:12 vnt.
- Maltų prieskonių mišinys:1/2 šaukšto
- Miltai:2 šaukštai
- Muskato riešutai:1 vnt.
- Riešutai:1/2 stiklinės (kapotų)
- Sviestas:300 g. (kremui)
- Vanduo:1,5 stiklinės (1 stiklinė kremui, 1/2 stiklinė glajui)
- Vanilinis cukrus:(kremui)
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |