Greitoji paieška

Kaimiškas tortas

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi. Kremui sviestas gerai išsukamas. Sukant toliau po truputį pilamas kondensuotas pienas, dėdama uogienė ir citrinos rūgštis bei žievelė. Sukama, kol masė pasidaro puri. Jei uogienė per skysta, prieš vartojant pavirinama. Iš papuošimui skirtų produktų suminkoma tešla, kočėlu gerai išmušama vis lankstant tešlos kraštus į vidų, kol atsiranda oro pūslelių, 1 val. laikoma pridengta šaltoje vietoje. Iš jos iškočiojamas 2 mm storio lakštas ir ratuku, formelėmis arba aštriu peiliu išpjaustomi lapeliai, gėlytės, juostelės ir kt. Išverdama įkaitintuose riebaluose ir pabarstoma miltiniu cukrumi. Sluoksniuotos tešlos papločiai pertepami atšaldytu kremu ir ranka suspaudžiami. Aplyginti šonai ir viršus aptepami tuo pačiu kremu, šonai apklijuojami trupiniais. Viršus apšlakstomas tirpytu šokoladu ir puošiamas riebaluose virtais sausainėliais.

Ingredientai

  • Citrinų sultys:1 citrinos (kremui)
  • Citrinų žievelė:1 citrinos (kremui)
  • Druska:pagal skonį
  • Grietinė:230 g. (30 g. papuošimui)
  • Kiaušinių tryniai:1 vnt. (papuošimui)
  • Kondensuotas pienas:300 g. (kremui)
  • Miltai:1 kg. (100 g. papuošimui)
  • Miltinis cukrus:(užbarstymui, papuošimui)
  • Riebalai:50 g. (virimui, papuošimui)
  • Šokoladas:50 g. (papuošimui)
  • Sviestas:1425 g. (500g. kremui, 25 g. papuošimui)
  • Uogienė:200 g. (serbentų arba spanguolių, arba jų drebučiai, kremui)
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?