Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Kaimiškas tortas
Gaminimas
Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi. Kremui sviestas gerai išsukamas. Sukant toliau po truputį pilamas kondensuotas pienas, dėdama uogienė ir citrinos rūgštis bei žievelė. Sukama, kol masė pasidaro puri. Jei uogienė per skysta, prieš vartojant pavirinama. Iš papuošimui skirtų produktų suminkoma tešla, kočėlu gerai išmušama vis lankstant tešlos kraštus į vidų, kol atsiranda oro pūslelių, 1 val. laikoma pridengta šaltoje vietoje. Iš jos iškočiojamas 2 mm storio lakštas ir ratuku, formelėmis arba aštriu peiliu išpjaustomi lapeliai, gėlytės, juostelės ir kt. Išverdama įkaitintuose riebaluose ir pabarstoma miltiniu cukrumi. Sluoksniuotos tešlos papločiai pertepami atšaldytu kremu ir ranka suspaudžiami. Aplyginti šonai ir viršus aptepami tuo pačiu kremu, šonai apklijuojami trupiniais. Viršus apšlakstomas tirpytu šokoladu ir puošiamas riebaluose virtais sausainėliais.
Ingredientai
- Citrinų sultys:1 citrinos (kremui)
- Citrinų žievelė:1 citrinos (kremui)
- Druska:pagal skonį
- Grietinė:230 g. (30 g. papuošimui)
- Kiaušinių tryniai:1 vnt. (papuošimui)
- Kondensuotas pienas:300 g. (kremui)
- Miltai:1 kg. (100 g. papuošimui)
- Miltinis cukrus:(užbarstymui, papuošimui)
- Riebalai:50 g. (virimui, papuošimui)
- Šokoladas:50 g. (papuošimui)
- Sviestas:1425 g. (500g. kremui, 25 g. papuošimui)
- Uogienė:200 g. (serbentų arba spanguolių, arba jų drebučiai, kremui)
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |