Greitoji paieška

Kalėdinis tortas su kavos kremu

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Iš miltų, druskos, kėlimo miltelių, margarino ir vandens užminkoma tešla. Ji valandą palaikoma šaltoje vietoje, paskui plonai iškočiojama. Gautas lakštas įdedamas į formą, kraštai užlenkiami į viršų. Kepama orkaitėje 20 - 25 min. , kol lakštas pasidaro šviesiai rudas.

Kremas: želatina ištirpinama stiklinėje vandens, į ją supilama kava. Maišoma, kol želatina visiškai ištirpsta. Paskui suberiama pusė cukraus ir supilamas pienas. Garo vonioje ištrinami su likusiu cukrumi tryniai. Į juos po truputį supilama želatina.

Viskas pamažu plakama šluotele, kol sutirštėja. Baltymai išplakami ir pamažu sumaišomi su sutirštėjusiu kremu.

Kremas užpilamas ant atvėsusio torto.

Viršų galima papuošti plakta grietinėle arba grietinės kremu.

Ingredientai

  • Cukrus:225 g.
  • Druska:žiupsnelis
  • kava (stipri):1/2 l.
  • Kėlimo milteliai:1 šaukštelis
  • Kiaušiniai:3 vnt.
  • Margarinas:100 g.
  • Miltai:200 g.
  • Pienas:10 šaukštų
  • Vanduo:1-2 šaukštai
  • Želatina:1 šaukštas
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?