Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Kapučino tortas su riešutais
Gaminimas
Pertepimui reikės: 1/2 l riebios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 100 g. sukapotų riešutų, 20 g. tirpios kapucino kavos, 4 šaukštų kakavos, kavos pupelių, plaktos grietinėlės. Trynius atskirti nuo baltymų ir sutrinti su cukrumi. Ant trynių dėti išplaktus baltymus pakaitomis su miltais, sumaišytais su kepimo milteliais ir krakmolu, ir viską sumaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Tešlos purumas ir kilimas priklauso nuo to, kaip ištrinti tryniai su cukrumi bei kaip išplakti baltymai. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Perpjauti iškeptą biskvitą į tris dalis. Grietinėlę suplakti su cukrumi ir kapucino kava. Trečdalį grietinėlės palikti, o į kitą sudėti riešutus ir pertepti tortą. Viršų ir kraštus aptepti palikta grietinėle ir pabarstyti kakava. Prieš patiekiant į stalą tortą papuošti plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.
Ingredientai
- Cukrus:5 šaukštai (2 šaukštau pertepimui)
- Grietinėlė:1/2 l (riebios)
- Kakava:4 šaukštai
- Kavos pupelės:
- Kepimo milteliai:1 šaukštelis (su kaupu)
- Kiaušiniai:3 vnt.
- Krakmolas:8 šaukštai
- Miltai:8 šaukštai
- Plakta grietinėlė:
- Riešutai:100 g. (sukapoti)
- Tirpi kapucino kava:20 g.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |