Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Ledų tortas
Gaminimas
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame. Paskui įmaišome miltus. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą. Paruoštą tešlą tuoj pat supilame į kepimo formą ir kepame 190°C karštumo orkaitėje 15 min. Trečdalį šokolado sutarkuojame ir atidedame. Kitą susmulkiname ir ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname. 150g cukraus suberiame ant uogų, gerai sumaišome plaktuvu ir padedame pastovėti šaltai. Išplakame 250ml grietinėlės ir išmaišome su atvėsintu šokoladu. Šią masę užtepame ant ataušinto biskvito, įdėto į torto formą. Trumpam padedame į šaldiklį. Išplakame dar 250ml grietinėlės ir sumaišome su uogų mase. Šią masę užtepame ant torto ir vėl trumpam padedame į šaldiklį. Išplakame dar 250ml grietinėlės, išmaišome su vyšnių likeriu ir uždedame ant uogų masės. Vėl trumpam padedame į šaldiklį. Išplakame likusią grietinėlę su likusiu miltiniu cukrumi. Sudedame į konditerinį maišelį arba švirkštą. Tortą papuošiame grietinėle, tarkuotu šokoladu ir lazdynų riešutais. Padedame į šaldiklį. Valandą prieš tiekdami išimame tortą is šaldiklio ir padedame į šaldymo kamerą.
Ingredientai
- Cukrus:0,5 stiklinės
- Grietinėlė:1 l
- Juodasis šokoladas:120 g.
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Lazdyno riešutai:12 vnt.
- Miltai:0,5 stiklinės
- Miltinis cukrus:200 g.
- Vyšnios:125 g. (be kauliukų)
- Vyšnių likeris:8 šaukštai
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |