Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Prancūziškas tortas
Gaminimas
Užmaišyti trapią tešlą, suvynioti į polietileną ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Iškočioti, kad atitiktų tortinės formos dugną, ir subadyti šakute. Plikyta tešla: užvirti stiklinę vandens su sviestu ir žiupsneliu druskos, suberti miltus, maišyti, kol tešla atstos nuo puodo sienelių. Nukelti nuo ugnies. Nesiliaudama maišyti po vieną įmušti kiaušinius. Ant trapios tešlos į formą konditeriniu švirkštu išspausti storą apskritimą iš plikytos tešlos, o greta - keletą nedidelių pyragaičių. Įdėti į orkaitę ir kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje antroje nuo apačios pakopoje (kepimo metu neatidarinėti orkaitės durelių). Kremas: užvirti pieną su vanile, trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu kremu iš pakelio. Pilti į verdantį pieną ir visą laiką maišyti. Kremą palikti, kad atauštų. Baltymus išplakti ir sudėti į kremą. Į tešlos vidų sudėti paruoštą masę, o ant viršaus išdėlioti iškeptus pyragaičius. Plikytos tešlos apskritimą ir pyragaičius patepti abrikosų uogiene.
Ingredientai
- Abrikosų uogienė:150 g.
- Cukrus:1 stiklinė (3/4 siklinės pertepimui)
- Kiaušiniai:9 vnt. (4 plikyai tešlai, 5 pertepimui)
- Kiaušinių tryniai:1 vnt.
- Miltai:1 stiklinė
- Pienas:1/2 l (pertepimui)
- Sviestas:200 g. (130g. plikytai tešlai)
- Vanilės lazdelės:(pertepimui)
- Vanilinis kremas:1 pakelis
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |