Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Šachmatinis tortas
Gaminimas
Šokoladinis biskvitas: sutrinti trynius su puse kiekio cukraus ir vanilinio cukraus, kad masė taptų puri. Atskirai išplakti baltymus, pamažu beriant likusį cukrų. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu ar kakava. Sudėti į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir atsargiai sumaišyti, nenaudojant plaktuvo. Tortinės formos dugną ištepti sviestu. Į formą pridėti tešlos ir išlyginti paviršių. Kepti 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Biskvitui leisti ataušti, perpjauti į tris dalis ir pašlakstyti jas likeriu. Dvi dalis supjaustyti maždaug 2 cm pločio žiedais. Varškę sutrinti su pienu, cukrumi ir citrinos sultimis vandens vonelėje, kad masė taptų puri. Želatiną ištirpinti, supilti į varškės masę kartu su plakta grietinėle. Apatinę torto dalį ištepti plonu kremo sluoksniu, ant viršaus uždėti didžiausią biskvito žiedą. Jį taip pat patepti kremu. Žiedus dėti vieną ant kito, pakaitomis tai mažesnį, tai didesnį ir pertepti kremu. Torto viršų aptepti kremu ir išlyginti paviršių. Šokoladą ištirpinti, o kai sustings, nugramdykite, stambiomis drožlėmis papuoškite tortą.
Ingredientai
- Apelsinų likeris:4 šaukštai
- Apelsinų sultys:1 apelsino (įdarui ir papuošimui
- Citrinų sultys:1 citrinos (įdarui ir papuošimui
- Citrinų žievelės:1 citrinos (tarkuotos, įdarui ir papuošimui
- Cukrus:22 šaukštai (10 šaukštų įdarui ir papuošimui)
- Grietinėlė:2 stiklinės (įdarui ir papuošimui
- Kakava:6 šaukštai
- Kartusis šokoladas:1 plytelė (įdarui ir papuošimui
- Kiaušinių baltymai:6 vnt.
- Kiaušinių tryniai:6 vnt.
- Pienas:1/2 stiklinės (įdarui ir papuošimui
- Vanilinis cukrus:1 pakelis
- Varškė:700 g. (įdarui ir papuošimui
- Želatina:3 šaukštai (įdarui ir papuošimui
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |