Greitoji paieška

Tortas "Auksinė karūna"

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 2 val. 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(4 žvaigždutės; balsavo: 1)
4 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu. Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu. Suberiame į jį miltus ir išmaišome. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus - į kitą (likusius baltymus galima užšaldyti ir naudoti kitiems patiekalams gaminti). Į dubenį su tryniais suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa šviesi ir tiršta. Į trynių masę šaukštu pamažu dedame miltų ir riešutų mišinį. Baltymus gerai išplakame. Trečdalį baltymų sudedame į trynių masę, išmaišome, paskui pamažu sudedame likusią dalį. Masę supilame į formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje valandą. Vėsiname 15 minučių. Paskui išverčiame į plokščią lėkštę. Gaminame įdarą. Kavą ištirpiname trijuose šaukštuose verdančio vandens. Sviestą išsukame su virtu kondensuotu pienu. Pamažu supilame dalį (4 arbatinius šaukštelius) kavos, ištirpintos verdančiame vandenyje. Gerai išplakame. Supjaustome tortą į tris papločius. įdarą padalijame per pusę. Juo ištepame pirmą ir antrą paplotį, o uždengiame trečiuoju. Gaminame glajų: miltinį cukrų sumaišome su kava, ištirpinta 200ml verdančio vandens. Kavos glajų užpilame ant torto. Papuošiame riešutais ir aukso spalvos dražė. Glajus sustingsta maždaug per dvi valandas.

Ingredientai

  • Dražė:(papuošimui, aukso spalvos)
  • Graikiniai riešutai:250 g.
  • Kiaušiniai:9 vnt.
  • Kondensuotas pienas:1 indelis
  • Miltai:100 g.
  • Miltinis cukrus:250 g.
  • Sviestas:300 g.
  • Tirpi kava:3 šaukštai
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

laima
Prieš 13 m.
Grupė:
Įvertino:

labai geras receptas

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?