Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tortas "Auksinė karūna"
Gaminimas
Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu. Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu. Suberiame į jį miltus ir išmaišome. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus - į kitą (likusius baltymus galima užšaldyti ir naudoti kitiems patiekalams gaminti). Į dubenį su tryniais suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa šviesi ir tiršta. Į trynių masę šaukštu pamažu dedame miltų ir riešutų mišinį. Baltymus gerai išplakame. Trečdalį baltymų sudedame į trynių masę, išmaišome, paskui pamažu sudedame likusią dalį. Masę supilame į formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje valandą. Vėsiname 15 minučių. Paskui išverčiame į plokščią lėkštę. Gaminame įdarą. Kavą ištirpiname trijuose šaukštuose verdančio vandens. Sviestą išsukame su virtu kondensuotu pienu. Pamažu supilame dalį (4 arbatinius šaukštelius) kavos, ištirpintos verdančiame vandenyje. Gerai išplakame. Supjaustome tortą į tris papločius. įdarą padalijame per pusę. Juo ištepame pirmą ir antrą paplotį, o uždengiame trečiuoju. Gaminame glajų: miltinį cukrų sumaišome su kava, ištirpinta 200ml verdančio vandens. Kavos glajų užpilame ant torto. Papuošiame riešutais ir aukso spalvos dražė. Glajus sustingsta maždaug per dvi valandas.
Ingredientai
- Dražė:(papuošimui, aukso spalvos)
- Graikiniai riešutai:250 g.
- Kiaušiniai:9 vnt.
- Kondensuotas pienas:1 indelis
- Miltai:100 g.
- Miltinis cukrus:250 g.
- Sviestas:300 g.
- Tirpi kava:3 šaukštai
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Kiti receptai
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |