Greitoji paieška

Tortas "Juodasis miškas"

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(1 žvaigždutės; balsavo: 1)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite kepimo popieriumi. Ištepkite popierių sviestu. Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druskos. Ištirpinkite šokoladą, įstate indą į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Padėkite nuošaliau atvėsinti. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą su ruduoju cukrumi iki grietinės tirštumo masės. Po vieną įplakite kiaušinius, nuolat plakdami, kol masės taps vientisa. Kiek sumažinę plakiklio greitį palaipsniui įplakite šokoladinį mišinį, grietinę ir sausus produktus. Į kiekvieną paruoštą pyrago formą sukrėskite po pusę tešlos. Kepkite, kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 45 minutes. Atvėsinkite papločius, neišėmę iš formų, 10 minučių. Išverskite ant grotelių. Atsargiai nuimkite vaškuotą popierių ir iki galo atvėsinkite. Perpjaukite papločius išilgai pusiau. Įdaras: Sumaišykite vyšnių uogienę su vyšnių trauktine. Elektriniu plakikliu dideliu greičiu vidutinio dydžio dubenyje suplakite grietinėlę iki standžių putų. Glajus: Ištirpinkite šokoladą ir sviestą, įstate indą į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Ant lėkštės, kurioje patieksite, padėkite sluoksnį papločio. Užtepkite trečdaliu uogienės mišinio ir trečdaliu plaktos grietinėlės. Panašiai sudėliokite likusius papločių sluoksnius, užbaigdami sluoksniu be užtepo. Jo viršų ir šonus aptepkite gląjumi. Papuoškite cukruotomis vyšniomis (cukatomis).

Ingredientai

  • Cukruotos vyšnios:(papuošimui)
  • Druska:5/4 šaukštelio
  • Grietinėlė:625 g. (500 g. įdarui)
  • Karčiai saldus juodasis šokoladas:250 g. (glajui)
  • Kepimo milteliai:5/4 šaukštelio
  • Kiaušiniai:2 vnt.
  • Kvietiniai miltai:250 g.
  • Pusiau saldus juodasis šokoladas:150 g.
  • Rudasis cukrus:250 g.
  • Sviestas:225 g. (100 g. glajui)
  • Vanduo:125 ml
  • Vyšnių trauktinė:2 šaukštai (įdarui)
  • Vyšnių uogienė:480 ml (įdarui)
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?