Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tortas "Juodasis miškas"
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite kepimo popieriumi. Ištepkite popierių sviestu. Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius ir druskos. Ištirpinkite šokoladą, įstate indą į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Padėkite nuošaliau atvėsinti. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą su ruduoju cukrumi iki grietinės tirštumo masės. Po vieną įplakite kiaušinius, nuolat plakdami, kol masės taps vientisa. Kiek sumažinę plakiklio greitį palaipsniui įplakite šokoladinį mišinį, grietinę ir sausus produktus. Į kiekvieną paruoštą pyrago formą sukrėskite po pusę tešlos. Kepkite, kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 45 minutes. Atvėsinkite papločius, neišėmę iš formų, 10 minučių. Išverskite ant grotelių. Atsargiai nuimkite vaškuotą popierių ir iki galo atvėsinkite. Perpjaukite papločius išilgai pusiau. Įdaras: Sumaišykite vyšnių uogienę su vyšnių trauktine. Elektriniu plakikliu dideliu greičiu vidutinio dydžio dubenyje suplakite grietinėlę iki standžių putų. Glajus: Ištirpinkite šokoladą ir sviestą, įstate indą į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Ant lėkštės, kurioje patieksite, padėkite sluoksnį papločio. Užtepkite trečdaliu uogienės mišinio ir trečdaliu plaktos grietinėlės. Panašiai sudėliokite likusius papločių sluoksnius, užbaigdami sluoksniu be užtepo. Jo viršų ir šonus aptepkite gląjumi. Papuoškite cukruotomis vyšniomis (cukatomis).
Ingredientai
- Cukruotos vyšnios:(papuošimui)
- Druska:5/4 šaukštelio
- Grietinėlė:625 g. (500 g. įdarui)
- Karčiai saldus juodasis šokoladas:250 g. (glajui)
- Kepimo milteliai:5/4 šaukštelio
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Kvietiniai miltai:250 g.
- Pusiau saldus juodasis šokoladas:150 g.
- Rudasis cukrus:250 g.
- Sviestas:225 g. (100 g. glajui)
- Vanduo:125 ml
- Vyšnių trauktinė:2 šaukštai (įdarui)
- Vyšnių uogienė:480 ml (įdarui)
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |