Greitoji paieška

Tortas "Mėnulis"

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 30 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
2 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

 Paruošti trapią tešlą - minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilti esencijas ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 min. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių. Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo. Sudėti citrinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai po šaukštą pilti žemuogių sirupą. Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą apie 1 val. palaikyti šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.

Ingredientai

  • Apelsinų esencija:pagal skonį (tešlai)
  • Citrinų esencija:pagal skonį (kremui)
  • Cukraus pudra:250 g. (kremui)
  • Cukrus:250 g. (tešlai)
  • Kakava:1 šaukštas (tešlai)
  • Kepimo milteliai:1,5 šaukštelio (tešlai)
  • Kiaušiniai:6 vnt. (tešlai)
  • Krakmolas:100 g. (tešlai)
  • Kreminė varškė:100 g. (kremui)
  • Miltai:150 g. (tešlai)
  • Romo esencija:pagal skonį (tešlai)
  • šokolado drožlės:(papuošimui)
  • Sviestas:500 g. (po 250 tešlai ir kremui)
  • žemuogių sirupas:2-3 šaukštai (kremui)
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?