Greitoji paieška

Tortas "Napoleonas"

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(5 žvaigždutės; balsavo: 1)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

700 g. miltuose padaroma duobelė, supilama grietinė, sudedama 500 g. sviesto, įberiama druska ir kapojama šaltai, kol tešloje nebelieka sausų miltų. Pagaminta tešla suspaudžiama, pridengiama rankšluosčiu ir atšaldoma. Paskui ji padalijama į 3 dalis ir iš kiekvieno gabalo iškočiojama 7-8 mm. storio apskritas lakštas, kuris įdedamas į vandeniu sudrėkintą skardą, subadomas šakute ir kepamas karštai, kol pagelsta. Iš skardos imamas, kai ataušta.

Kremui skirtas sviestas (500 g.) puodelyje užvirinamas, suberiama 120 g. miltų ir pakaitinama, kad pagelstų. Atskirai užvirinama pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą, maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu masė sukama, kol atšąla. Po to įmušami tryniai ir sukama, kol mase pasidaro puri. Baigiant sukti, suberiamas vanilinis cukrus.

Atšaldyti papločiai pertepami išsuktu kremu, paviršius ir šonai aptepami tuo pačiu kremu ir apibarstomi džiūvėsiais.

Ingredientai

exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

:**
Prieš 13 m.
Grupė:
Įvertino:

skanu

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?