Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tortas "Napoleonas"
Gaminimas
700 g. miltuose padaroma duobelė, supilama grietinė, sudedama 500 g. sviesto, įberiama druska ir kapojama šaltai, kol tešloje nebelieka sausų miltų. Pagaminta tešla suspaudžiama, pridengiama rankšluosčiu ir atšaldoma. Paskui ji padalijama į 3 dalis ir iš kiekvieno gabalo iškočiojama 7-8 mm. storio apskritas lakštas, kuris įdedamas į vandeniu sudrėkintą skardą, subadomas šakute ir kepamas karštai, kol pagelsta. Iš skardos imamas, kai ataušta.
Kremui skirtas sviestas (500 g.) puodelyje užvirinamas, suberiama 120 g. miltų ir pakaitinama, kad pagelstų. Atskirai užvirinama pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą, maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu masė sukama, kol atšąla. Po to įmušami tryniai ir sukama, kol mase pasidaro puri. Baigiant sukti, suberiamas vanilinis cukrus.
Atšaldyti papločiai pertepami išsuktu kremu, paviršius ir šonai aptepami tuo pačiu kremu ir apibarstomi džiūvėsiais.
Ingredientai
- Cukrus:350 g.
- Druska:7 g.
- Džiūvėsėliai:truputis
- Grietinė:5 šaukštai
- Miltai:820 g.
- Pienas:1 stiklinė
- Sviestas:1 kg.
- tryniai:2 vnt.
- Vanilinis cukrus:1 pakelis
Receptas #7421
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |