Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tortas su abrikosais
Gaminimas
Šokoladą susmulkinti. Sutrinti 120g sviesto su 80g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus. Sudėti kiaušinius. Sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudėti 5 šaukštai grietinėlės ir šokoladą. Tešla iškloti tortinę ir kepti 15-20 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išimti ir leisti ataušti. Paruošti kremą: kremo miltelius sumaišyti su 5 šaukštais pieno, likusiu cukrumi ir romo esencija. Užvirti likusį pieną. Supilti į jį paruoštą kremą ir pavirti apie minutę. Uždengti polietileno plėvele ir leisti ataušti. Tešlą išimti iš formos ir aptepti pašildyta uogiene. Vėl įdėti į tortinę, ant uogienės sudėti nusunktus abrikosus. Likusį minkštą sviestą ištrinti, kol masė taps minkšta, visą laiką trindama dėkite po šaukštą kremo. Kremą sudėti ant abrikosų. Tortą 4 valandoms įdėti į šaldytuvą. Paruošti šokolado užpilą iš sviesto, kakavos ir pieno. Juo patepti torto viršų. Užpilą pavingiuoti ir leisti atšalti 30 min. tuo tarpu suplakti likusią grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir suformuoti iš jos papuošimus tortui.
Ingredientai
- Abrikosų uogienė:2 šaukštai
- Cukrus:120 g.
- Grietinėlė:180 g.
- Kepimo milteliai:2 šaukšteliai
- Kiaušiniai:2 vnt.
- Konservuoti abrikosai:850 ml
- Miltai:150 g.
- Pienas:450 ml
- Romo esencija:1/3
- Šokoladas:100 g.
- šokolado užpilas:200 g.
- Sviestas:320 g.
- Vanilinio kremo milteliai:1 pakelis
- Vanilinis cukrus:2 pakeliai
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |