Greitoji paieška

Tortas su aguonomis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 15 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80g cukraus, druskos ir 2 trynius. Užmaišyti tešlą ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes. Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną. Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį (maždaug 4 cm aukščio) ir prilipdyti jį prie iškloto formoje pagrindo. Ant tešlos sudėti obuolius. Aguonas sumaišyti su vynu ir citrinos sultimis. Atskirti paskutinio kiaušinio trynį, sutrinti su 2 šaukštais cukraus ir sudėti į aguonų masę. Visus baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir taip pat sumaištyje su aguonomis. Mase ištepti obuolius ir kepti 50 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Torto kraštus aptepti džemu, o viršų - plakta grietinėle. Pabarstyti pistacijomis, papuošti obuolių griežinėliais ir pistacijomis.

Ingredientai

  • Abrikosų uogienė:2 šaukštai
  • Citrinų sultys:1 citrinos
  • Cukrus:200 g.
  • Druska:pagal skonį
  • Grietinė:400 ml (30%)
  • Kiaušiniai:5 vnt.
  • Maltos aguonos:50 g.
  • Melisos:(papuošimui)
  • Miltai:300 g.
  • Obuoliai:800 g.
  • Pistacijos:sauja
  • Raudonas vynas:100 ml
  • Sviestas:150 g.
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?