Greitoji paieška

Tortas su aguonomis

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 15 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
1 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80g cukraus, druskos ir 2 trynius. Užmaišyti tešlą ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes. Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną. Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį (maždaug 4 cm aukščio) ir prilipdyti jį prie iškloto formoje pagrindo. Ant tešlos sudėti obuolius. Aguonas sumaišyti su vynu ir citrinos sultimis. Atskirti paskutinio kiaušinio trynį, sutrinti su 2 šaukštais cukraus ir sudėti į aguonų masę. Visus baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir taip pat sumaištyje su aguonomis. Mase ištepti obuolius ir kepti 50 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Torto kraštus aptepti džemu, o viršų - plakta grietinėle. Pabarstyti pistacijomis, papuošti obuolių griežinėliais ir pistacijomis.

Ingredientai

  • Abrikosų uogienė:2 šaukštai
  • Citrinų sultys:1 citrinos
  • Cukrus:200 g.
  • Druska:pagal skonį
  • Grietinė:400 ml (30%)
  • Kiaušiniai:5 vnt.
  • Maltos aguonos:50 g.
  • Melisos:(papuošimui)
  • Miltai:300 g.
  • Obuoliai:800 g.
  • Pistacijos:sauja
  • Raudonas vynas:100 ml
  • Sviestas:150 g.
Žymės:
Kategorijos:
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?