Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis
Gaminimas
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį biskvitą valandą ar ilgiau aušinti, tada perpjauti pusiau ir pašlakstyti brendžiu. Grietinėlę kartu su standikliu išplakti šluotele. Vieną biskvito skritulį aptepti bruknių džemu, paskui storai - plakta grietinėle ir uždėti kitą skritulį. Torto viršų ir šonus aptepti likusia plakta grietinėle. Šokoladą ištirpinti inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Įpilti 50ml vandens, suberti kakavos miltelius, cukraus pudrą ir išmaišyti. Masę užpilti ant torto viršaus. Papuošti cukruotomis uogomis.
Ingredientai
- Brendis:4 šaukštai
- Bruknių uogienė:200 g. (pertepimui)
- Cukraus pudra:100 g. (papuošimui)
- Cukrus:220 g. (20g. pertepimui)
- Druska:žiupsnelis
- Grietinėlė:400 g. (35% riebumo, pertepimui)
- Grietinėlės standiklis:1 pakelis (pertepimui)
- Juodasis šokoladas:75 g. (papuošimui)
- Kakavos milteliai:30 g. (20g. papuošimui)
- Kepimo milteliai:1 šaukštas
- Kiaušiniai:6 vnt.
- Miltai:100 g.
- Vanduo:50 ml (papuošimui)
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |