Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Tortas su "Mascarpone" sūriu
Gaminimas
Pagrindui saisainius sutrupinti, o sviestą išlydyti. Išardomą formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su sviestu. Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 min. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, o sultis išspausti. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti kol išsileis. Maišant jogurto masę, plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti, įmaišyti stadžiai išplaktą grietinėlę. Masę supilti ant sausainių ir įdėti į šaldytuvą. Kai masė jau bus apstingus, šakute sušiaušti paviršių (nedaryti to per vėlai, nes gausis išdraskymai, o ne pašiaušimas). Kuomet pilnai sustings (maždaug po 3val.), apdėti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra.
Ingredientai
- Biskvitiniai sausainiai:200 g.
- Citrinos:2 vnt. (kremui)
- Cukrus:120 g. (kremui)
- Grietinėlė:400 ml (kremui)
- Mascarpone sūris:500 g. (kremui)
- Sviestas:120 g.
- Vanilinis jogurtas:250 g. (kremui)
- Želatina:16 g. (kremui)
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Ech, net sunku kažkaip susumuoti ir aprnebdiinti. Tiek belgai, tiek prancūzai mėgsta ožkos sūrį pavolioti įvairiuose džiovintuose vaisiuose, žalumynuose, apvynioti kumpiais. Kepti ar valgyti žalią ir pan. Prancūzai dar įnoringesni - prikemša to sūrio į džiovintus vaisius, ar atvirkščiai - džiovintą vaisių sukemša į sūrį... Pernykštės vasaros mano favoritas buvo vytintu kumpiu apsuktas ir pakepintas ožkos sūris ir ožkos sūris pelenuose... Įsikuri palapinių miestelyje, nuslampini iki vietinės parduotuvėlės, čiumpi už porą eurų butelaitį rozė, porą sūriukų ir čilautini kokio gluosnio šešėlyje :)
Na ka ir as pabandziau, ir seimynai labai patiko :) tik as dar imaisiau uogu ivairiu ir zeles kubeliu ;) tik kita karta ideciau daugiau zelatinos , ir daugiau pagrindo :) bet skonis super!!!
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |