Greitoji paieška

Lenkiška ruginė duona

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 4 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Sumaišyti miltus, kmynus ir druską ir viduryje padaryti duobutę. Dubenėlyje sumaišyti mieles su pienu ir medumi. Supilti į miltus. Supilti vandenį ir palaipsniui nuo kraštų įmaišyti miltus, kol susiformuos tešla. Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkyti 8 - 10 min., kol ji taps lygi ir elastinga. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti aliejumi patepta maistine plėvele ir šiltai kildinti apie 3 val., kol padvigubės. Pakilusią tešlą lengvai paminkyti, suformuoti kepalą ir įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pabarstyti rupaus malimo miltais, uždengti ir kildinti, kol padvigubės - 1 - 1,5 val. Orkaitę įkaitinti iki 200ºC. Aštriu peiliu padaryti kepale dvi įpjovas. Kepti 30 - 35 min. Ataušinti ant grotelių.

Ingredientai

  • Druska:2 šaukšteliai
  • Kmynai:2 šaukšteliai
  • Kvietiniai miltai:225 g.
  • Malimo miltai:(rupūs)
  • Medus:1 šaukštelis
  • Mielės:20 g.
  • Pienas:150 ml
  • Ruginiai miltai:225 g.
  • Vanduo:150 ml
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?