Kategorijos
- Sveikas maistas
- Pigu ir greita
- Gurmanams
- Alkoholiniai
- Apkepai
- Blynų receptai
- Bulvių patiekalai
- Daržovių patiekalai
- Desertai, saldumynai
- Duonos patiekalai
- Featured
- Gėrimai, kokteiliai
- Gira
- Grybų patiekalai
- Iškylų receptai
- Įvairūs desertai
- Įvairūs patiekalai
- Jūros gėrybės
- Kalėdiniai patiekalai
- Karšti patiekalai
- Kava
- Kompotai
- Konservavimas
- Kruopų patiekalai
- Kūčių patiekalai
- Ledai ir šerbetai
- Makaronų patiekalai
- Marinavimas
- Mėsos patiekalai
- Miltiniai patiekalai
- Nealkoholiniai
- Padažai
- Paukštienos patiekalai
- Picos
- Pieno patiekalai
- Pyragai
- Receptai vaikams
- Saldainiai
- Salotos, garnyrai
- Sausainiai
- Sriubos
- Sumuštiniai
- Tortai
- Troškiniai
- Uogienės
- Uogų patiekalai
- Užkandžiai
- Vaisių patiekalai
- Žuvies patiekalai
Sviestinė pynė (Brioche)
Gaminimas
Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, vandenį ir 1 v. š. cukraus. Uždengti ir palaikyti šiltai 10 min. Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi ir druska. Supilti kiaušinius, mieles ir minkyti 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga. Sviestą padalinti į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką paeiliui įminkyti į tešlą. Kiekvieną kitą sviesto gabaliuką dėti į tešlą tik tuomet, kai ankstesnis gabaliukas bus visiškai įminkytas į tešlą. Dėti tešlą į dubenį, uždengti ir laikyti šaldytuve per naktį. Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti 40 cm ilgio volelį. Volelius supinti į pynę. Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir pakildinti apie 1 val. Patepti kiaušiniu, pabarstyti cukrumi ir kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 10 – 15 min.
Ingredientai
- Cukrus:25 g.
- Druska:1/2 šaukštelio
- Kiaušiniai:3 vnt.
- Mielės:1 pakelis (sausų)
- Miltai:300 g.
- Sviestas:125 g.
- Vanduo:40 ml (šilto)
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Atsiliepimai ir vertinimai
Naujausi receptai
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |