Greitoji paieška

Spanguolių midus

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 5 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
3 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Aprašymas

Tai vienas seniausių alkoholinių gėrimų, kurį ypač mėgo mūsų protėviai. Jo gamyba nėra sudėtinga, dėl to galima pasigaminti ir savo namuose, tačiau norint gerti subrandintą midų reikia 3 - 4 savaites palaikyti šaltai.

Gaminimas

Medus, vanduo ir apyniai (surišti marlėje) verdami, kol nugaros pusė skysčio.

Ataušinama, išimami apyniai. Į skystį dedamos iškildytos mielės, įmetama duonos plutelių.

Pastatoma, kad gėrimas parūgtų. Po 2 dienų išimamos duonos plutelės, supilamos pasaldintos cukrumi ar medumi spanguolių sultys, įberiama vanilino, ir midus dar rauginamas 2 - 3 dienas.

Po to jis supilstomas į sandariai uždaromus butelius ir laikomas šaltai 3 - 4 savaites.

Ingredientai

  • Apyniai:1/2 l.
  • duona (pluta):truputis
  • Medus:1/2 l.
  • Mielės:100 g.
  • Spanguolių sultys:1/2 l.
  • Vanduo:3 l.
  • Vanilinas:truputis
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Nėra komentarų...
Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 7 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 7 m.
Svečias
Prieš 7 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?