Paruošiamas per: 5 val. 0 min.
Sudėtingumas: Lengvas
Tai vienas seniausių alkoholinių gėrimų, kurį ypač mėgo mūsų protėviai. Jo gamyba nėra sudėtinga, dėl to galima pasigaminti ir savo namuose, tačiau norint gerti subrandintą midų reikia 3 - 4 savaites palaikyti šaltai.
Medus, vanduo ir apyniai (surišti marlėje) verdami, kol nugaros pusė skysčio.
Ataušinama, išimami apyniai. Į skystį dedamos iškildytos mielės, įmetama duonos plutelių.
Pastatoma, kad gėrimas parūgtų. Po 2 dienų išimamos duonos plutelės, supilamos pasaldintos cukrumi ar medumi spanguolių sultys, įberiama vanilino, ir midus dar rauginamas 2 - 3 dienas.
Po to jis supilstomas į sandariai uždaromus butelius ir laikomas šaltai 3 - 4 savaites.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |