Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Medus išmaišomas vandenyje, paskui perkošiama, supilama į katilą ir verdama, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio. Vėl pripilama tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdedama apynių, surištų į marlę (ryšulėlis prispaudžiamas raudona plyta) ir verdama, kol lieka puse skysčio. Ataušinus iki 2-3 laipsnių temperatūros, sudedamos mielės, užteptos ant duonos plutelės, ir laikoma kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti. Kai atsiradusios putos pajuosta, midus iškošiamas pro marlę, supilamas į ąžuolinę statinę ir stipriai užkemšama. Pastačius šaltoje vietoje, laikoma pusę ir daugiau metų.
Jūsų vardas: | |
---|---|
Draugo el.pašto adresas: | |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |
Prieš 10 m. |
Svečias |