Greitoji paieška

Žemaičių midus

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
4 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Medus išmaišomas vandenyje, paskui perkošiama, supilama į katilą ir verdama, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio. Vėl pripilama tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdedama apynių, surištų į marlę (ryšulėlis prispaudžiamas raudona plyta) ir verdama, kol lieka puse skysčio. Ataušinus iki 2-3 laipsnių temperatūros, sudedamos mielės, užteptos ant duonos plutelės, ir laikoma kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti. Kai atsiradusios putos pajuosta, midus iškošiamas pro marlę, supilamas į ąžuolinę statinę ir stipriai užkemšama. Pastačius šaltoje vietoje, laikoma pusę ir daugiau metų.

Ingredientai

  • Apyniai:4-5 saujos
  • Duonos plutelė:
  • Medus:4 l
  • Mielės:50-100 g.
  • Vanduo:20 l
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Hmmmm
Prieš 13 m.
Grupė:
Įvertino:

O ką midui priduoda raudona plyta?

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas

Naujausi receptai

Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 10 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 10 m.
Svečias
Prieš 10 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?