Greitoji paieška

Žemaičių midus

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 40 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(0 žvaigždutės; balsavo: 0)
4 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Medus išmaišomas vandenyje, paskui perkošiama, supilama į katilą ir verdama, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio. Vėl pripilama tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdedama apynių, surištų į marlę (ryšulėlis prispaudžiamas raudona plyta) ir verdama, kol lieka puse skysčio. Ataušinus iki 2-3 laipsnių temperatūros, sudedamos mielės, užteptos ant duonos plutelės, ir laikoma kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti. Kai atsiradusios putos pajuosta, midus iškošiamas pro marlę, supilamas į ąžuolinę statinę ir stipriai užkemšama. Pastačius šaltoje vietoje, laikoma pusę ir daugiau metų.

Ingredientai

  • Apyniai:4-5 saujos
  • Duonos plutelė:
  • Medus:4 l
  • Mielės:50-100 g.
  • Vanduo:20 l
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

Hmmmm
Prieš 8 m.
Grupė:
Įvertino:

O ką midui priduoda raudona plyta?

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?