Greitoji paieška

Duonos gira

Receptą atsiuntė:
Paruošiamas per: 1 val. 39 min.
Sudėtingumas: Vidutinis
Įvertinimas:
(3 žvaigždutės; balsavo: 5)
4 vartotojas (-ai) įsidėjo į knygą
exit
Atsiųsti nuotrauką

Gaminimas

Duoną supjaustykite riekutėmis, sudžiovinkite, užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 12 val. Po to skystį nuplikite, į jį sudėkite cukrų, razinas bei mieles, ištrintas su cukrumi. Indą pridenkite ir rauginkite 15 - 20 val. Atsiradusius paviršiuje putas nugraibykite. Išrūgusią girą supilstykite į butelius arba uždaromą indą ir pridėkite razinų. Jei pilsite į butelius, tai dėkite po vieną raziną, po to užkimškite kamščiais ir pastatykite šaltoje patalpoje. Po 1 - 2 parų girą galėsite gerti.

Taip girą galima išlaikyti 2 - 3 savaites.

Ingredientai

  • Cukrus:100 g.
  • Juoda duona:250 g.
  • Mielės:5 g.
  • Razinos:5 g.
  • Vanduo:1300 g.
exit
Jūsų vardas:
Draugo el.pašto adresas:

Atsiliepimai ir vertinimai

anonimas
Prieš 7 m.
Grupė:
Įvertino:

Ačiū už pastebėjimą, klaida pataisyta.

ygrekas
Prieš 7 m.
Grupė:
Įvertino:

Po 1 - 2 parų girtą galėsite gerti. Kodėl girtą ?

Vardas:
Komentaras:
Įvertinimas:
Sudėtingumas:


Žemas
Aukštas
Užsiprenumeruokite savaitės receptą
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Troškintas fazanas Bandau, kvepia skaniai
Prieš 6 m.
Svečias
Šokoladas Kaip jus cia rankas deginat? Visai puikus ir lengvas receptkaus,bet geram sokoladui reiketu daugiau pastangu :)
Prieš 6 m.
Svečias
Prieš 6 m.
Svečias
Pieniški meduoliai Sveiki o sviesta reike istirpinta deti?